Amazon nábor: Ako sa prihlásiť na otvorené pracovné pozície

Amazonov proces prijímania ponúka mnoho pracovných príležitostí. Táto príručka zjednodušuje žiadosťový proces pre vás.

Dozviete sa kľúčové kroky na zlepšenie vašich šancí na získanie práce. Táto príručka slúži ako jasný a priamočiary zdroj na zvýšenie vašej istoty počas žiadosťového procesu.

ADVERTISEMENT

Amazon: Pôvod spoločnosti

Amazon začal ako jednoduchá online kníhkupectvo v garáži Jeffa Bezosa v roku 1994. Rýchlo sa rozrástol a začal ponúkať širokú škálu produktov, ako sú elektronika, nábytok a potraviny. 

Spoločnosť sa zverejnila v roku 1997 a od roku 1998 začala získavať produkty globálne. Do roku 2015 sa Amazon stal najväčším maloobchodným predajcom v Spojených štátoch, predbehnutím Walmartu. 

V roku 2017 sa ďalej rozšíril akvizíciou Whole Foods. Dnes je Amazon domáce meno, ktoré ponúka rýchle doručenie a široký výber tovarov, čím sa stáva dominantným hráčom v maloobchode.

ADVERTISEMENT

Pracovné príležitosti

Firma ponúka rôzne pracovné miesta. Nájdete tu pozície v mnohých skladovacích centrách ako aj vo funkcii zákazníckeho servisu v maloobchode.

Korporátne pozície zahŕňajú financie, ľudské zdroje a marketing. Ak ste zruční v technológiách, zvážte pozície vo vývoji softvéru alebo analýze údajov.

Tvorivé osobnosti sa môžu prihodiť v rolách dizajnu, ktoré formujú firemnú značku a estetiku.

ADVERTISEMENT

Postup pri prihlasovaní

Začnite svoje hľadanie práce tým, že budete dodržiavať opísané kroky.

Táto príručka vás prevedie každým štádiom procesu prihlasovania, od identifikácie voľných miest až po pochopenie požiadaviek na danú pozíciu.

Nájdenie Práce

Prejdite na Amazon Jobs, aby ste si pozreli aktuálne voľné pozície. Toto je oficiálna stránka pre najnovšie pracovné ponuky.

Stránka je jednoducho použiteľná a ponúka filtre, ktoré vám umožnia upraviť váš výber na základe lokality, typu práce alebo úrovne zamestnania, čo vám pomôže rýchlo nájsť tú správnu prácu.

Nastavenie účtu

Nastavenie účtu na Amazon Jobs je jednoduché. Stačí zadať platnú e-mailovú adresu, vytvoriť heslo a začať hľadať prácu.

Váš účet slúži ako informačný panel na sledovanie vašich prihlášok a prijímanie dôležitých aktualizácií.

Vyplňovanie Žiadosti

Vyplnenie žiadosti vyžaduje pozornosť k detailom. Začnite tým, že nahrajete svoj najnovší životopis. Potom poskytnite svoje kontaktné údaje a odpovedzte na konkrétne otázky týkajúce sa pracovnej pozície.

Tieto údaje sú dôležité pre recruíterov, aby mohli vyhodnotiť, či ste vhodný kandidát na túto prácu. Uistite sa, že ste poctiví a presní vo vašich odpovediach. Skontrolujte žiadosť pred jej odoslaním.

Požiadavky na prácu

Vedomie o požiadavkách na prácu vám pomôže zistiť, či vaše schopnosti a skúsenosti zodpovedajú daným rolám. Tu je ich podrobný prehľad:

  • Skladový pracovník: Potrebný je stredoškolský diplom alebo ekvivalent; musíte byť schopní zdvíhať 50 libier.
  • Softvérový vývojár: Vyžaduje sa bakalárske vzdelanie v oblasti informatiky alebo podobnej oblasti; musíte dobre poznať aspoň jeden programovací jazyk.
  • Obchodný zástupca pre zákaznícky servis: Vyžaduje sa stredoškolský diplom; musíte mať excelentné komunikačné a riešiteľské schopnosti.
  • Manažér marketingu: Potrebuje bakalárske vzdelanie v oblasti marketingu; mal byť mať solídne skúsenosti v oblasti.
  • Analytik dát: Vyžaduje sa bakalárske vzdelanie v príslušnej oblasti; musíte ovládať nástroje na analýzu dát.
  • Finančný analytik: Nutné bakalárske vzdelanie v oblasti financií alebo účtovníctva; silné analytické schopnosti sú potrebné.
  • Manažér ľudských zdrojov: Požaduje sa bakalárske vzdelanie v odbore ľudských zdrojov alebo podobnej oblasti; mal by mať skúsenosti s praxou v oblasti ľudských zdrojov.
  • Manažér prevádzky: Vyžaduje sa bakalárske vzdelanie; potrebné je skúsenosť s riadením a logistikou prevádzky.
  • Grafický dizajnér: Potrebné je bakalárske vzdelanie v oblasti grafického dizajnu alebo príbuznej oblasti; musíte mať portfólio predchádzajúcej práce.
  • Produktový manažér: Požaduje sa bakalárske vzdelanie v oblasti obchodu alebo príbuznej oblasti; mal by mať skúsenosti s riadením a rozvojom produktov.

Tipy pre lepší životopis

Začnite s výkonným životopisom. Táto sekcia vám pomôže vytvoriť životopis, ktorý pritiahne pozornosť a zodpovedá očakávaniam vášho zamestnávateľa.

Vytváranie výrazného životopisu

Váš životopis by mal zobrazovať vaše skúsenosti, zručnosti a úspechy. Zamerajte sa na merateľné úspechy a skúsenosti relevantné pre danú prácu.

Prispôsobte svoj životopis konkrétne pre pozíciu, na ktorú sa uchádzate, aby odzrkadľoval požiadavky na danú prácu. Zvoľte profesionálnu štruktúru a dvojnásobne skontrolujte, či neobsahuje chyby.

Optimalizácia kľúčových slov

Používanie správnych kľúčových slov je nevyhnutné, najmä pre systémy ako napríklad Amazon. Zahrňte konkrétne schopnosti, kvalifikácie a pracovné tituly, ktoré zodpovedajú popisu práce.

Vaše životopis by mal obsahovať jazyk spoločnosti s cieľom zvýšiť viditeľnosť vašej žiadosti a uľahčiť rekrutérom vidieť, prečo by ste mohli byť vhodným kandidátom.

Navigovanie pohovorom

Dosiahnutie úspechu na pohovoroch je kľúčom k získaniu práce. Tu je, čo potrebujete vedieť o procese, formátoch pohovorov a tipoch na prípravu.

Prehľad priebehu pohovoru

Keď vaša žiadosť bude vybraná, vstúpite do fázy pohovoru. Pohovory v spoločnosti Amazon sú komplexné a náročné.

Zvyčajne začínajú telefonickým pohovorom, môžu zahŕňať technické posúdenie pre určité pozície a končia osobnými pohovormi s viacerými členmi tímu.

Formáty pohovorov

Amazon realizuje pohovory virtuálne aj osobne. Virtuálne pohovory sú zvyčajne prvým krokom pri pomoci rekrutérom pri vzdialenom preskúmaní kandidátov.

Osobné pohovory, ktoré sa zvyčajne konajú na mieste Amazonu, poskytujú hlbšie pohľady na vašu vhodnosť pre danú pozíciu a tím.

Postup prijímacích pohovorov a pohovorov v spoločnosti Amazon

Po odoslaní vášho online žiadosti o prácu v spoločnosti Amazon sa budete stretávať s pohovormi. Ak vaša žiadosť postupuje, náborár spoločnosti Amazon vás bude kontaktovať, aby ste absolvovali online hodnotiaci test. Úspešné absolvovanie vedie k telefonickému pohovoru.

Počas vášho prvotného pohovoru v spoločnosti Amazon očakávajte otázky správania, ktoré sú v súlade s ich vodcovskými princípmi. Pri technických pozíciách sa pripravte na technické otázky tým, že prejdete kľúčové pojmy informatiky. Príkladné otázky by mohli znieť:

  • Popíšte zložitý problém, ktorý ste vyriešili. Aký bol výsledok?
  • Ako vediete a motivujete iných?
  • Viedli ste už nejaký projekt?
  • Popíšte riziko, ktoré ste podnikli, alebo chybu, ktorú ste urobili. Ako ste riešili situáciu?

Po telefonickom pohovore nasledujú osobné pohovory, ktoré zahŕňajú otázky týkajúce sa správania aj technických otázok. Môžete sa stretnúť s viacerými pohovorcami z rôznych oddelení na základe pracovnej pozície. Každý pohovor trvá zvyčajne približne 45 minút, s otázkami na tabuľu pre technické pozície.

Ako sa pripraviť na celkovú prihlášku

Dobrá príprava je kľúčová pre úspech v akejkoľvek pohovorovej situácii. Tu sú dôležité tipy, ktoré vám pomôžu dobre vystupovať a urobiť silný dojem vo vašich pohovoroch:

  1. Vedieť, akú pozíciu sa uchádzate a podľa toho zarovnať svoje schopnosti a skúsenosti.
  2. Zoznámte sa s Vodnými kamennými princípmi Amazonu, pretože sú kľúčovou súčasťou pohovorového procesu.
  3. Použite metódu STAR (Situácia, Úloha, Akcia, Výsledok) na cvičenie odpovedí na správne otázky.
  4. Prejdite si váš životopis a buďte pripravení hovoriť o vašej práci a dosiahnutiach podrobne.
  5. Cvičte pohovory s priateľom alebo kariérnym trénerom, aby ste doladili vaše odpovede a získali spätnú väzbu.

Ponímanie princípov

Amazon dodržiava 14 vodcovských princípov, ktoré ovplyvňujú jeho rozhodovanie a akcie. Tieto princípy sa zameriavajú na obsluhu zákazníka, zodpovednosť a myslenie dopredu.

Každý princíp ponúka pohľad do kultúry spoločnosti a to, čo od svojich zamestnancov očakáva.

Význam pri nájme

Počas pohovorov tím pri nájme hodnotí, ako dobre kandidáti zodpovedajú týmto zásadám. Preukázanie vášho porozumenia a zaviazania k týmto zásadám môže zvýšiť vaše šance na získanie práce.

Počas pohovorov je dôležité preukázať, ako tieto zásady začleníte do svojej pracovnej etiky a prístupu k riešeniu problémov.

Prehľad o platoch

Toto je, čo môžete zarábať v rôznych úlohách:

  • Pracovník skladu: Zárobky sú obvykle v rozmedzí od $15 do $20 za hodinu.
  • Softvérový vývojár: Očakávajte ročnú mzdu medzi $80,000 a $160,000, na základe vašej skúsenosti.
  • Zástupca zákazníckej služby: Typické ročné zárobky sa pohybujú v rozmedzí od $30,000 do $45,000.
  • Manažér marketingu: Ročné zárobky sú obvykle medzi $80,000 a $120,000.
  • Data analytik: Ročná platba sa pohybuje od $60,000 do $100,000.
  • Finančný analytik: Ročne by ste mohli zarábať medzi $60,000 a $100,000.

Záver

Chystáte sa na náborový proces spoločnosti Amazon? Je dôležité poznať každú časť cesty. Začnite vytvorením výnimočného životopisu a zvládnutím svojich pohovorových zručností.

Zistite viac o základných princípoch Amazonu a to, čo ponúkajú v oblasti kompenzácie. So solídnou prípravou odomykáte mnoho príležitostí.

Čítajte v inom jazyku