Amazonin rekrytointi: Miten hakea avoimiin työpaikkoihin

Amazonin rekrytointiprosessi tarjoaa monia työmahdollisuuksia. Tämä opas yksinkertaistaa hakuprosessia sinulle.

Opit tärkeät vaiheet, joiden avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi työpaikan saamiseen. Tämä opas toimii selkeänä ja helposti ymmärrettävänä resurssina lisätäksesi itseluottamustasi hakuprosessin aikana.

ADVERTISEMENT

Amazon: Yrityksen tausta

Amazon aloitti yksinkertaisena verkkokirjakauppana Jeff Bezos‘n autotallista vuonna 1994. Se kasvoi nopeasti kattamaan valikoimansa elektroniikasta huonekaluihin ja elintarvikkeisiin.

Yhtiö listautui pörssiin vuonna 1997 ja alkoi hankkia tuotteita globaalisti vuoteen 1998 mennessä. Vuoteen 2015 mennessä Amazon oli noussut Yhdysvaltain suurimmaksi vähittäiskauppiaaksi ohittaen Walmartin.

Vuonna 2017 se laajeni edelleen ostamalla Whole Foodsin. Nykyään Amazon on talouden nimi tarjoten nopeita toimituksia ja laajan valikoiman tuotteita, mikä tekee siitä merkittävän vähittäiskaupan toimijan.

ADVERTISEMENT

Työmahdollisuudet

Yritys tarjoaa monipuolisia työpaikkoja. Voit löytää tehtäviä lukuisista täyttökeskuksista ja vähittäiskaupan asiakaspalvelun edustajana.

Yrityksen roolit ulottuvat rahoituksesta, henkilöstöhallintoon ja markkinointiin. Jos olet tekniikkatietoinen, harkitse tehtäviä ohjelmistokehityksessä tai datan analysoinnissa.

Luo tyypit voivat kukoistaa suunnittelutehtävissä, muokaten yrityksen brändiä ja estetiikkaa.

ADVERTISEMENT

Hakuprosessi

Aloita työpaikan etsiminen noudattamalla tässä kuvattuja vaiheita. 

Tämä opas auttaa sinua jokaisessa hakuprosessin vaiheessa, työpaikkojen tunnistamisesta roolin vaatimusten ymmärtämiseen.

Työpaikkojen etsiminen

Mene Amazon Jobs -sivustolle tarkistaaksesi nykyiset avoimet työpaikat. Tämä on virallinen sivusto viimeisimpiin työpaikkailmoituksiin.

Sivustoa on helppo käyttää, ja sieltä löytyy suodattimia, joiden avulla voit tarkentaa hakua sijainnin, työn tyypin tai työn tason perusteella, mikä auttaa sinua löytämään sopivan työn nopeasti.

Tilin luominen

Amazon Jobs -tilin luominen on helppoa. Syötä vain validi sähköpostiosoite, luo salasana ja aloita työpaikkojen etsiminen.

Tilisi toimii kojelautana, josta voit seurata hakemuksiasi ja vastaanottaa tärkeitä päivityksiä.

Hakemuksen täyttäminen

Hakemuksen täyttäminen vaatii huolellisuutta yksityiskohtien suhteen. Aloita lähettämällä viimeisin ansioluettelosi. Sen jälkeen anna yhteystietosi ja vastaa työhön liittyviin tarkkoihin kysymyksiin.

Tämä tieto on ratkaisevaa rekrytoijille arvioidakseen, oletko hyvä valinta tehtävään. Varmista, että vastauksesi ovat rehellisiä ja tarkkoja. Tarkista hakemuksesi huolellisesti ennen sen lähettämistä.

Työnhakijan Vaatimukset

Työnhakijan vaatimusten tunteminen auttaa sinua näkemään, vastaavatko kykysi ja taustasi tehtävää. Tässä on yksityiskohtainen luettelo:

 • Varastotyöntekijä: Tarvitaan lukion päästötodistus tai vastaava; on pystyttävä nostamaan 50 kiloa.
 • Ohjelmistokehittäjä: Edellyttää korkeakoulututkintoa tietojenkäsittelystä tai vastaavalta alalta; on osattava vähintään yksi ohjelmointikieli hyvin.
 • Asiakaspalveluedustaja: Edellyttää lukion päästötodistusta; on oltava erinomaiset viestintä- ja ongelmanratkaisutaidot.
 • Markkinointipäällikkö: Vaatii markkinoinnin korkeakoulututkinnon; tulisi olla vankka kokemus alalta.
 • Data-analyytikko: Edellyttää korkeakoulututkintoa relevantilta alalta; on oltava taitava data-analyysityökalujen käytössä.
 • Talousanalyytikko: Taloustieteen tai laskentatoimen korkeakoulututkinto tarpeen; vaaditaan vahvoja analyyttisiä taitoja.
 • Henkilöstöpäällikkö: Vaaditaan korkeakoulututkinto henkilöstöhallinnosta tai vastaavalta alalta; tulisi olla kokemusta henkilöstöhallinnon käytännöistä.
 • Toiminnanjohtaja: Vaaditaan korkeakoulututkinto; tarvitaan kokemusta johtamisesta ja toiminnallisesta logistiikasta.
 • Graafinen suunnittelija: Vaaditaan korkeakoulututkinto graafisesta suunnittelusta tai vastaavalta alalta; on oltava portfolio aiemmista töistä.
 • Tuotepäällikkö: Vaaditaan kauppatieteiden tai liiketalouden korkeakoulututkinto; tulisi olla kokemusta tuotehallinnasta ja -kehityksestä.

Vinkkejä parempaan ansioluetteloon

Aloita tehokkaalla ansioluettelolla. Tässä osiossa autamme sinua laatimaan ansioluettelon, joka herättää huomiosi ja vastaa työnantajasi odotuksia.

Erikoisen ansioluettelon laatiminen

Ansioluettelosi tulisi näyttää kokemustasi, taitojasi ja saavutuksiasi. Keskitä huomiosi mitattavissa oleviin saavutuksiin ja kokemuksiin, jotka ovat oleellisia työn kannalta.

Räätälöi ansioluettelosi erityisesti siihen työhön, johon haet, varmistaen sen vastaavan työn vaatimuksia. Valitse ammattimainen ulkoasu ja tarkista mahdolliset virheet.

Avainsanan optimointi

Oikeiden avainsanojen käyttö on olennaista, erityisesti järjestelmissä kuten Amazonin. Sisällytä tiettyjä taitoja, pätevyyksiä ja työnimikkeitä, jotka vastaavat työpaikkailmoitusta.

Käytä yrityksen omaa kieltä ansioluettelossasi lisätäksesi hakemuksesi näkyvyyttä ja helpottaaksesi rekrytoijien nähdä, miksi sopisit hyvin tehtävään.

Haastatteluihin valmistautuminen

Menestys haastatteluissa on avain työpaikan saamiseen. Tässä mitä sinun tulee tietää prosessista, haastattelumuodoista ja valmistautumisvinkkejä.

Haastatteluprosessin yleiskatsaus

Kun hakemuksesi valitaan, siirryt haastatteluvaiheeseen. Amazonin haastattelut ovat kattavia ja vaativia.

Yleensä se alkaa puhelimen haastattelulla, saattaa sisältää teknisen arvioinnin tietyille rooleille, ja päättyy henkilökohtaisiin haastatteluihin useiden tiimin jäsenten kanssa.

Haastatteluformaatit

Amazon järjestää haastatteluja virtuaalisesti ja kasvotusten. Virtuaalinen haastattelu on yleensä ensimmäinen vaihe, jonka avulla rekrytoijat voivat seuloa ehdokkaita etäältä.

Kasvotusten pidettävät haastattelut, yleensä Amazonin tiloissa, tarjoavat syvällisempiä näkemyksiä soveltuvuudestasi tehtävään ja tiimiin.

Amazonin hakemus- ja haastatteluprosessi

Kun lähetät verkkohakemuksen Amazonille työpaikasta, kohtaat haastatteluvaiheet. Amazonin rekrytoija ottaa sinuun yhteyttä suorittaaksesi verkkotestin, jos hakemuksesi etenee. Onnistunut suoritus johtaa puhelinhaastatteluun.

Ensimmäisessä haastattelussasi Amazonilla odota käyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä, jotka vastaavat heidän johtamisperiaatteitaan. Teknisissä tehtävissä valmistaudu teknisiin kysymyksiin tarkastelemalla keskeisiä tietojenkäsittelytieteen käsitteitä. Esimerkkikysymyksiä voivat olla:

 • Kuvaile monimutkainen ongelma, jonka ratkaisit. Mikä oli lopputulos?
 • Miten johdat ja motivoit muita?
 • Oletko koskaan johtanut projektia?
 • Kuvaile riski, jonka otit tai virhe, jonka teit. Miten käsitelit tilanteen?

Puhelinhaastattelun jälkeen kasvokkain käytävät haastattelut sisältävät sekä käyttäytymiseen liittyviä että teknisiä kysymyksiä. Saatat keskustella useiden haastattelijoiden kanssa eri osastoilta työn perusteella. Jokainen haastattelu kestää yleensä noin 45 minuuttia, ja teknisiin tehtäviin liittyy whiteboard-kysymyksiä.

Kuinka valmistautua kokonaisvaltaiseen hakemukseen

Hyvä valmistautuminen on olennaista menestyksen kannalta missä tahansa haastattelutilanteessa. Tässä tärkeitä vinkkejä auttamaan sinua suoriutumaan hyvin ja tekemään vahvan vaikutuksen haastatteluissa:

 1. Tunne tehtävä, jota haet, ja sovita taitosi ja kokemuksesi sen mukaisesti.
 2. Ole perillä Amazonin johtamisen periaatteista, koska ne ovat keskeinen osa haastatteluprosessia.
 3. Käytä STAR-menetelmää (tilanne, tehtävä, toimenpide, tulos) harjoitellessasi vastaamista käyttäytymiseen liittyviin kysymyksiin.
 4. Tutustu ansioluetteloon ja ole valmis puhumaan työstäsi ja saavutuksistasi yksityiskohtaisesti.
 5. Harjoittele haastatteluja ystävän tai uravalmennajan kanssa hioaksesi vastauksiasi ja saadaksesi palautetta.

Ymmärrä periaatteet

Amazon noudattaa 14 johtamisen periaatetta, jotka vaikuttavat sen päätöksentekoon ja toimintaan. Nämä periaatteet keskittyvät asiakkaan pakkomielle, omistajuuteen ja tulevaisuuteen ajatteluun.

Jokainen periaate antaa kuvan yrityksen kulttuurista ja siitä, mitä se odottaa työntekijöiltään.

Työnhaun merkitys

Haastatteluissa rekrytointitiimi arvioi kuinka hyvin ehdokkaat vastaavat näitä periaatteita. Näiden periaatteiden ymmärtäminen ja niihin sitoutuminen voi lisätä mahdollisuuksiasi työn saamiseen.

Haastatteluissa on tärkeää osoittaa, miten sisällytät nämä periaatteet työetiikkaasi ja ongelmanratkaisutapaasi.

Palkat yleiskatsaus

Tässä on mitä voit tienata eri tehtävissä:

 • Varastotyöntekijä: Palkka on yleensä $15 – $20 tunnissa.
 • Ohjelmistokehittäjä: Voit odottaa vuosipalkkaa $80 000 – $160 000 välillä, riippuen kokemuksestasi.
 • Asiakaspalvelunedustaja: Tyypilliset vuosiansiot vaihtelevat $30 000 – $45 000 välillä.
 • Markkinointipäällikkö: Vuosiansiot ovat yleensä välillä $80 000 – $120 000.
 • Tietoanalyytikko: Vuosipalkka vaihtelee $60 000 – $100 000 välillä.
 • Talousanalyytikko: Vuosiansiot voivat olla $60 000 – $100 000 vuodessa.

Päätelmä

Oletko valmistautumassa Amazonin rekrytointiprosessiin? On tärkeää tietää jokainen vaihe matkalla. Aloita luomalla huomiota herättävä ansioluettelo ja hallitse haastattelutaitojasi.

Ota selvää Amazonin ydinarvoista ja siitä, mitä he tarjoavat palkkauksen suhteen. Hyvällä valmistautumisella avaat paljon mahdollisuuksia.

Lue toisella kielellä