Amazon Aanwerving: Hoe Solliciteren Voor Openstaande Vacatures

Het aanwervingsproces van Amazon biedt veel arbeidsmogelijkheden. Deze gids vereenvoudigt het sollicitatieproces voor jou.

Je zult de belangrijkste stappen ontdekken om je kansen op het krijgen van een baan te vergroten. Deze gids dient als een duidelijke en eenvoudige bron om je zelfvertrouwen tijdens het sollicitatieproces te versterken.

ADVERTISEMENT

Amazon: Bedrijfsachtergrond

Amazon begon als een eenvoudige online boekhandel vanuit de garage van Jeff Bezos in 1994. Het groeide snel uit tot een uitgebreid assortiment van producten zoals elektronica, meubels en boodschappen. 

Het bedrijf ging in 1997 naar de beurs en begon in 1998 wereldwijd producten in te kopen. Tegen 2015 was Amazon de grootste retailer in de VS en overtrof Walmart. 

In 2017 breidde het verder uit door Whole Foods over te nemen. Vandaag de dag is Amazon een bekende naam die snelle verzending aanbiedt en een uitgebreide selectie van items levert, waardoor het een dominante speler is in de detailhandel.

ADVERTISEMENT

Vacaturemogelijkheden

De onderneming biedt diverse banen aan. Je kunt posities vinden bij tal van fulfilmentcentra en als klantenservicemedewerker in de detailhandel. 

Corporatieve functies omvatten finance, human resources en marketing. Als je technisch onderlegd bent, overweeg dan functies op het gebied van softwareontwikkeling of gegevensanalyse. 

Creatievelingen zouden kunnen gedijen in designrollen, waarbij ze de branding en esthetiek van het bedrijf vormgeven.

ADVERTISEMENT

Sollicitatieprocedure

Begin je zoektocht naar een baan door de stappen hieronder te volgen. 

Deze handleiding helpt je bij elke fase van het sollicitatieproces, van het identificeren van vacatures tot het begrijpen van de vereisten van de functie.

Vacatures zoeken

Ga naar Amazon Jobs om de actuele vacatures te bekijken. Dit is de officiële site voor de nieuwste vacatures.

De site is gemakkelijk te gebruiken en biedt filters waarmee je je zoekopdracht kunt verfijnen op basis van locatie, functietype of functieniveau, waardoor je snel de juiste baan kunt vinden.

Account Set-Up

Het opzetten van een account op Amazon Jobs is eenvoudig. Voer gewoon een geldig e-mailadres in, stel een wachtwoord in en begin met het zoeken naar banen. 

Uw account fungeert als een dashboard voor het volgen van uw sollicitaties en het ontvangen van belangrijke updates.

Het invullen van het sollicitatieformulier

Het invullen van het sollicitatieformulier vereist oplettendheid. Begin met het uploaden van je meest recente cv. Vervolgens, verstrek je contactgegevens en beantwoord specifieke vragen met betrekking tot de baan.

Deze gegevens zijn essentieel voor recruiters om te beoordelen of je een goede match bent voor de baan. Zorg ervoor dat je eerlijk en nauwkeurig bent in je antwoorden. Controleer je aanvraag dubbel voordat je deze indient.

Vereisten voor de functie

Het kennen van de vereisten voor de functie helpt je te beoordelen of jouw vaardigheden en achtergrond overeenkomen met de taken. Hier is een overzicht:

 • Magazijnmedewerker: Een middelbareschooldiploma of gelijkwaardig is vereist; moet in staat zijn om 50 pond te tillen.
 • Softwareontwikkelaar: Vereist een bachelordiploma in Informatica of een vergelijkbaar gebied; dient ten minste één programmeertaal goed te kennen.
 • Klantenservicemedewerker: Vereist een middelbareschooldiploma; moet uitstekende communicatie- en probleemoplossende vaardigheden hebben.
 • Marketingmanager: Heeft een bachelordiploma in Marketing nodig; dient solide ervaring op het gebied te hebben.
 • Data-analist: Vereist een bachelordiploma in een relevant gebied; moet bedreven zijn in gegevensanalysetools.
 • Financieel analist: Een bachelordiploma in financiën of boekhouding is noodzakelijk; sterke analytische vaardigheden zijn vereist.
 • Human Resources Manager: Bachelordiploma in Human Resources of een vergelijkbaar gebied vereist; zou ervaring moeten hebben in HR-praktijken.
 • Operationeel manager: Een bachelordiploma is vereist; ervaring in management en operationele logistiek is nodig.
 • Grafisch ontwerper: Een bachelordiploma in grafisch ontwerp of een vergelijkbaar gebied is vereist; moet een portfolio hebben van eerdere werken.
 • Productmanager: Bachelordiploma in Bedrijfskunde of een gerelateerd gebied vereist; zou ervaring moeten hebben in productmanagement en ontwikkeling.

Tips voor een beter cv

Begin met een krachtig cv. In deze sectie vind je tips om een cv te maken dat de aandacht trekt en voldoet aan de verwachtingen van je werkgever.

Het opstellen van een opvallend cv

Je cv moet je ervaring, vaardigheden en prestaties laten zien. Richt je op meetbare prestaties en ervaringen die relevant zijn voor de baan.

Zorg ervoor dat je je cv specifiek aanpast aan de baan waarop je solliciteert, zodat het overeenkomt met de vereisten van de baan. Kies voor een professionele lay-out en controleer grondig op fouten.

Zoekwoord optimalisatie

Het is essentieel om de juiste zoekwoorden te gebruiken, vooral voor systemen zoals die van Amazon. Voeg specifieke vaardigheden, kwalificaties en functietitels toe die overeenkomen met de functiebeschrijving.

Gebruik de kenmerkende taal van het bedrijf in je cv om de zichtbaarheid van je sollicitatie te vergroten en het gemakkelijker te maken voor recruiters om te zien waarom je goed bij de functie zou passen.

Navigeren door sollicitatiegesprekken

Succes behalen in sollicitatiegesprekken is essentieel om de baan te krijgen. Hier is wat je moet weten over het proces, de interviewformats en voorbereidingstips.

Sollicitatieprocesoverzicht

Wanneer je sollicitatie wordt geselecteerd, ga je de interviewfase in. Amazon-interviews zijn uitgebreid en veeleisend.

Het begint meestal met een telefoonscreening, kan een technische beoordeling omvatten voor bepaalde functies, en eindigt met persoonlijke interviews met verschillende teamleden.

Interview Formats

Amazon voert interviews uit via video en in persoon. Virtuele interviews zijn meestal de eerste stap om recruiters te helpen kandidaten op afstand te screenen.

In-persoon interviews, gewoonlijk gehouden op een Amazon-locatie, bieden diepere inzichten in uw geschiktheid voor de functie en het team.

Amazon sollicitatie- en interviewproces

Na het indienen van je online sollicitatie voor een baan bij Amazon, zul je te maken krijgen met de interviewfases. Een recruiter van Amazon neemt contact met je op om een online beoordeling te maken als je sollicitatie vordert. Succesvolle afronding leidt tot een telefonisch interview.

Tijdens je eerste interview bij Amazon, verwacht gedragsvragen die aansluiten bij hun leiderschapsprincipes. Voor technische posities, bereid je voor op technische vragen door belangrijke concepten uit de informatica te bekijken. Voorbeeldvragen kunnen zijn:

 • Beschrijf een complex probleem dat je hebt opgelost. Wat was het resultaat?
 • Hoe leid en motiveer je anderen?
 • Heb je ooit een project geleid?
 • Beschrijf een risico dat je hebt genomen of een fout die je hebt gemaakt. Hoe ben je met de situatie omgegaan?

Na het telefonisch interview, bestaan face-to-face interviews uit zowel gedrags- als technische vragen. Je kunt met meerdere interviewers uit verschillende afdelingen op basis van de functie om de tafel zitten. Elk interview duurt meestal ongeveer 45 minuten, met whiteboardvragen voor technische functies.

Hoe je je voorbereidt op de Algemene Sollicitatie

Goede voorbereiding is essentieel voor succes in elke sollicitatie. Hier zijn belangrijke tips om je goed voor te bereiden en een sterke indruk te maken tijdens je sollicitatiegesprekken:

 1. Weet wat de functie inhoudt waarvoor je solliciteert en stem je vaardigheden en ervaring daarop af.
 2. Leer de Leiderschapsprincipes van Amazon kennen, aangezien ze een essentieel onderdeel vormen van het sollicitatieproces.
 3. Gebruik de STAR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat) om te oefenen met het beantwoorden van gedragsgerelateerde vragen.
 4. Neem je cv door en wees voorbereid om in detail te praten over je werk en prestaties.
 5. Oefen sollicitatiegesprekken met een vriend of loopbaancoach om je antwoorden te verfijnen en feedback te krijgen.

Het Begrijpen van de Principes

Amazon volgt 14 Leiderschapsprincipes die van invloed zijn op zijn besluitvorming en acties. Deze principes richten zich op klantenobsessie, eigendom en vooruitdenken.

Elk principe biedt inzicht in de cultuur van het bedrijf en wat het verwacht van zijn werknemers.

Belang bij het aannemen

Tijdens sollicitatiegesprekken beoordeelt het wervingsteam hoe goed kandidaten bij deze principes passen. Het tonen van je begrip en toewijding aan deze principes kan je kansen op de baan vergroten.

Tijdens sollicitatiegesprekken is het belangrijk om te laten zien hoe je deze principes incorporeert in je werkethiek en probleemoplossingsbenadering.

Salarisoverzicht

Dit zijn de verdiensten in verschillende functies:

 • Magazijnmedewerker: Verdiensten liggen meestal tussen $15 en $20 per uur.
 • Softwareontwikkelaar: Verwacht een jaarsalaris tussen $80.000 en $160.000, afhankelijk van je ervaring.
 • Klantenservicemedewerker: Typische jaarlijkse verdiensten variëren van $30.000 tot $45.000.
 • Marketingmanager: Jaarlijkse verdiensten liggen meestal tussen $80.000 en $120.000.
 • Data-analist: Het jaarsalaris varieert van $60.000 tot $100.000.
 • Financieel analist: Jaarlijks zou je tussen de $60.000 en $100.000 kunnen verdienen.

Conclusie

Bereid je voor op het aanwervingsproces van Amazon? Het is belangrijk om elk onderdeel van de reis te kennen. Begin met het maken van een opvallend cv en het beheersen van je sollicitatievaardigheden.

Leer over de kernprincipes van Amazon en wat ze bieden wat betreft compensatie. Met een solide voorbereiding ontgrendel je vele kansen.

Lees in een andere taal