Amazon ansættelse: Sådan ansøger du om ledige stillinger

Amazons ansættelsesproces tilbyder mange jobmuligheder. Denne vejledning forenkler ansøgningsprocessen for dig.

Du vil opdage centrale trin for at forbedre dine chancer for at få et job. Denne vejledning fungerer som en klar og ligetil ressource til at styrke din selvtillid under ansøgningsprocessen.

ADVERTISEMENT

Amazon: Virksomhedsbaggrund

Amazon startede som en simpel online boghandel i Jeff Bezos‘ garage i 1994. Det voksede hurtigt for at omfatte et udvalg af produkter som elektronik, møbler og dagligvarer.

Selskabet blev offentligt i 1997 og begyndte at kilde produkter globalt i 1998. Ved 2015 var Amazon blevet den største amerikanske detailvirksomhed og overgik Walmart.

I 2017 udvidede de yderligere ved at erhverve Whole Foods. I dag er Amazon et velkendt navn, der tilbyder hurtig levering og et stort udvalg af varer, hvilket gør det til en dominerende detailspiller.

ADVERTISEMENT

Jobmuligheder

Virksomheden tilbyder en bred vifte af jobmuligheder. Du kan finde stillinger på adskillige leveringscentre og som detailkundeservicerepræsentant.

Virksomhedsroller omfatter finans, human resources og marketing. Hvis du er teknologikyndig, kan du overveje roller inden for softwareudvikling eller dataanalyse.

Kreative typer kan trives i designroller og være med til at forme virksomhedens branding og æstetik.

ADVERTISEMENT

Ansøgningsprocedure

Start din jobsøgning ved at følge de her beskrevne trin. 

Denne guide hjælper dig gennem hvert trin i ansøgningsprocessen, fra at identificere åbninger til at forstå kravene til rollen.

At finde job

Gå til Amazon Jobs for at tjekke aktuelle ledige stillinger ud. Dette er den officielle side for de seneste jobopslag.

Siden er nem at bruge og tilbyder filtre, der gør det muligt at finpudse din søgning baseret på placering, jobtype eller jobniveau, hvilket hjælper dig med at finde det rette job hurtigt.

Opret konto

At oprette en konto på Amazon Jobs er ligetil. Bare indtast en gyldig e-mailadresse, opret en adgangskode og begynd at lede efter jobs. 

Din konto fungerer som et kontrolpanel til at spore dine ansøgninger og modtage vigtige opdateringer.

Udfyldning af Ansøgning

Det kræver opmærksomhed på detaljerne at udfylde ansøgningsskemaet. Start med at uploade dit seneste CV. Derefter skal du give dine kontaktoplysninger og svare på specifikke spørgsmål relateret til jobbet.

Disse data er afgørende for rekrutteringsfolkene for at vurdere, om du er et godt match til jobbet. Sørg for at være ærlig og præcis i dine svar. Tjek din ansøgning grundigt igennem, inden du sender den.

Jobkrav

At kende jobkravene hjælper dig med at se, om dine evner og baggrund matcher rollerne. Her er en nedbrydning:

 • Lagerarbejder: Gymnasieeksamen eller tilsvarende er påkrævet; skal kunne løfte 50 pund.
 • Softwareudvikler: Kræver en bachelorgrad i datalogi eller et lignende område; skal kende mindst et programmeringssprog godt.
 • Kundeservicemedarbejder: Kræver en gymnasieeksamen; skal have fremragende kommunikations- og problemløsningsfærdigheder.
 • Marketingchef: Kræver en bachelorgrad i marketing; bør have solid erfaring inden for feltet.
 • Dataanalytiker: Kræver en bachelorgrad inden for et relevant område; skal være dygtig i dataanalyseværktøjer.
 • Finansanalytiker: En bachelorgrad inden for finans eller regnskab er nødvendig; stærke analytiske evner kræves.
 • HR-chef: Bachelorgrad i human resources eller et lignende felt er påkrævet; bør have erfaring med HR-praksis.
 • Operationschef: En bachelorgrad er påkrævet; erfaring med ledelse og operationel logistik er nødvendig.
 • Grafisk designer: En bachelorgrad i grafisk design eller et lignende felt er nødvendig; man skal have et portfolio af tidligere arbejde.
 • Produktchef: Bachelorgrad i forretning eller et beslægtet felt er påkrævet; bør have erfaring med produktstyring og -udvikling.

Gode råd til et bedre CV

Start med et stærkt CV. Denne sektion vil hjælpe dig med at skrive et CV, der fanger opmærksomheden og opfylder din arbejdsgivers forventninger.

Udarbejdelse af en fremragende ansøgning

Din ansøgning bør vise din erfaring, færdigheder og resultater. Fokuser på målbare resultater og erfaringer, som er relevante for jobbet.

Tilpas din ansøgning specifikt til det job, du søger, og sørg for, at den afspejler jobkravene. Vælg et professionelt layout og dobbelttjek for fejl.

Optimering af nøgleord

At bruge de rigtige nøgleord er afgørende, især for systemer som Amazons. Inkludér specifikke færdigheder, kvalifikationer og stillingsbetegnelser, der matcher jobbeskrivelsen.

Brug virksomhedens eget sprog i dit cv for at øge synligheden af din ansøgning og gøre det nemmere for rekrutterere at se, hvorfor du kunne være en god match.

Navigering af Interviews

At opnå succes i jobinterviews er afgørende for at lande jobbet. Her er, hvad du har brug for at vide om processen, interviewformater og forberedelsestips.

Interview Process Overview

Når din ansøgning er udvalgt, går du videre til interviewfasen. Amazon-interviews er omfattende og krævende.

Det starter som regel med en telefonsamtale, kan omfatte en teknisk vurdering for visse roller og slutter af med personlige samtaler med flere holdmedlemmer.

Interview Formater

Amazon afholder jobsamtaler virtuelt og personligt. Virtuelle jobsamtaler er normalt det første skridt til at hjælpe rekrutteringsmedarbejdere med at sile kandidater eksternt.

Personlige jobsamtaler, der typisk afholdes på en Amazon-placering, giver dybere indblik i din egnethed til rollen og holdet.

Amazon Ansøgnings- og Interviewproces

Efter at have indsendt din online ansøgning til et job hos Amazon, vil du møde interviewprocessen. En Amazon-rekrutterer vil kontakte dig for at gennemgå en online vurdering, hvis din ansøgning skrider frem. Vel gennemført fører til en telefoninterview.

Under dit første interview hos Amazon skal du forvente adfærdsmæssige spørgsmål, der passer til deres ledelsesprincipper. For tech stillinger skal du forberede dig på tekniske spørgsmål ved at gennemgå centrale computerfaglige begreber. Eksempelvis kan spørgsmål lyde som:

 • Beskriv et komplekst problem, som du løste. Hvad var resultatet?
 • Hvordan leder og motiverer du andre?
 • Har du nogensinde stået i spidsen for et projekt?
 • Beskriv en risiko, du påtog dig, eller en fejl, du begik. Hvordan håndterede du situationen?

Efter telefoninterviewet involverer personlige interviews både adfærdsmæssige og tekniske spørgsmål. Du kan møde flere interviewere fra forskellige afdelinger, afhængigt af jobbet. Hvert interview varer typisk omkring 45 minutter, med whiteboard-spørgsmål til tekniske stillinger.

Sådan forbereder du dig til den overordnede ansøgning

En god forberedelse er afgørende for succes i enhver interviewsituation. Her er vigtige tips til at hjælpe dig med at præstere godt og gøre et stærkt indtryk under dine interviews:

 1. Kend den stilling, du ansøger om, og tilpas dine færdigheder og erfaringer derefter.
 2. Lær Amazon’s Ledelsesprincipper at kende, da de er en central del af ansættelsesprocessen.
 3. Brug STAR-metoden (Situation, Opgave, Handling, Resultat) til at øve dig på at besvare adfærdsmæssige spørgsmål.
 4. Gennemgå dit cv og vær klar til at tale om dit arbejde og resultater i detaljer.
 5. Øv interviews med en ven eller karriererådgiver for at finpudse dine svar og få feedback.

Forståelse af principperne

Amazon følger 14 ledelsesprincipper, der påvirker dets beslutningsproces og handlinger. Disse principper fokuserer på kundefixering, ejerskab og tænkning på forhånd.

Hvert princip giver indsigt i virksomhedens kultur og hvad den forventer af sine medarbejdere.

Betydning ved Ansættelse

I interviews vurderer ansættelsesteamet, hvor godt kandidaterne matcher disse principper. At vise din forståelse og engagement i disse principper kan øge dine chancer for at få jobbet.

Under interviews er det vigtigt at demonstrere, hvordan du inkorporerer disse principper i din arbejdsmoral og din tilgang til problemløsning.

Lønoversigt

Her er, hvad du kan tjene i forskellige roller:

 • Lagerarbejder: Lønnen er typisk mellem $15 og $20 per time.
 • Softwareudvikler: Forvent en årlig løn mellem $80.000 og $160.000, afhængigt af din erfaring.
 • Kundeservicemedarbejder: Typiske årlige indtægter ligger mellem $30.000 og $45.000.
 • Marketingchef: Årlige indtægter er normalt mellem $80.000 og $120.000.
 • Dataanalytiker: Årlig løn ligger mellem $60.000 og $100.000.
 • Økonomisk analytiker: Årligt kan du tjene mellem $60.000 og $100.000.

Konklusion

Forbereder du dig til Amazon’s rekrutteringsproces? Det er vigtigt at kende hvert enkelt trin på rejsen. Start med at skabe en fremragende CV og mestre dine interviewfærdigheder.

Lær om Amazons kerneværdier og hvad de tilbyder i forhold til kompensation. Med solid forberedelse åbner du mange muligheder.

Læs på et andet sprog