Amazon Anställer: Hur man ansöker om jobböppningar

Amazons anställningsprocess erbjuder många jobbmöjligheter. Denna guide förenklar ansökningsprocessen för dig.

Du kommer att upptäcka nyckelsteg för att förbättra dina chanser att få ett jobb. Denna guide fungerar som en tydlig och rakt-på-sak-resurs för att öka din självförtroende under ansökningsprocessen.

ADVERTISEMENT

Amazon: Företagsbakgrund

Amazon startade som en enkel onlinebokhandel i Jeff Bezos‘ garage år 1994. Det växte snabbt till att inkludera ett urval av produkter som elektronik, möbler och dagligvaror. 

Företaget blev publikt år 1997 och började källa produkter globalt redan 1998. År 2015 hade Amazon blivit den främsta detaljhandlaren i USA och överträffade Walmart. 

År 2017 expanderade man ytterligare genom att förvärva Whole Foods. Idag är Amazon ett känt namn som erbjuder snabba leveranser och ett brett urval av artiklar, vilket gör dem till en dominerande aktör inom detaljhandeln.

ADVERTISEMENT

Jobbmöjligheter

Företaget erbjuder mångsidiga jobbmöjligheter. Du kan hitta tjänster på flera olika distributionscentraler och som kundtjänstrepresentant inom detaljhandeln.

Företagsroller omfattar finans, personalresurser och marknadsföring. Om du är teknikintresserad, överväg roller inom mjukvaruutveckling eller dataanalys.

Kreativa typer kan trivas i designroller, där de formar företagets varumärke och estetik.

ADVERTISEMENT

Ansökningsprocess

Börja din jobbjakt genom att följa stegen som beskrivs här.

Denna guide hjälper dig genom varje steg av ansökningsprocessen, från att identifiera lediga tjänster till att förstå kraven för rollen.

Hitta jobb

Gå till Amazon Jobs för att kolla in aktuella lediga platser. Detta är den officiella sidan för de senaste jobbannonserna.

Sidan är lätt att använda och erbjuder filter som låter dig precisera din sökning baserat på plats, jobbtyp eller jobbnivå, vilket hjälper dig att snabbt hitta rätt jobb.

Kontoinställning

Att skapa ett konto på Amazon Jobs är enkelt. Ange bara en giltig e-postadress, skapa ett lösenord och börja leta efter jobb. 

Ditt konto fungerar som en instrumentpanel för att spåra dina ansökningar och ta emot viktiga uppdateringar.

Att fylla i ansökan

Att fylla i ansökningsformuläret kräver uppmärksamhet på detaljer. Börja med att ladda upp din senaste cv. Därefter, ange dina kontaktuppgifter och svara på specifika frågor relaterade till jobbet.

Denna information är avgörande för rekryterare att utvärdera om du är en bra match för jobbet. Se till att du är ärlig och exakt i dina svar. Dubbelkolla din ansökan innan du skickar in den.

Jobbkrav

Att känna till jobbkraven hjälper dig att se om dina förmågor och bakgrund matchar rollerna. Här är en uppdelning:

 • Lagerarbetare: Gymnasieexamen eller motsvarande krävs; måste kunna lyfta 50 pund.
 • Programutvecklare: Kräver en kandidatexamen i datavetenskap eller ett liknande område; behöver kunna minst ett programmeringsspråk ordentligt.
 • Kundtjänstrepresentant: Kräver en gymnasieexamen; måste ha utmärkta kommunikations- och problemlösningsförmågor.
 • Marknadschef: Behöver en kandidatexamen i marknadsföring; bör ha gedigen erfarenhet inom området.
 • Dataanalytiker: Kräver en kandidatexamen inom ett relevant område; måste vara skicklig i dataanalysverktyg.
 • Finansanalytiker: En kandidatexamen inom finans eller redovisning är nödvändig; starka analytiska förmågor krävs.
 • Personalchef: Kandidatexamen i personalresurser eller ett liknande område krävs; bör ha erfarenhet av HR-praxis.
 • Verksamhetschef: En kandidatexamen krävs; erfarenhet inom ledning och operationell logistik behövs.
 • Grafisk formgivare: En kandidatexamen inom grafisk design eller ett liknande område krävs; man måste ha en portfölj med tidigare arbeten.
 • Produktchef: Kandidatexamen inom företagsekonomi eller ett relaterat område krävs; bör ha erfarenhet av produktledning och utveckling.

Tips för ett bättre CV

Börja med ett kraftfullt CV. Den här avsnittet hjälper dig att utforma ett CV som fångar uppmärksamheten och uppfyller din arbetsgivares förväntningar.

Skapa en framstående CV

Din CV bör visa din erfarenhet, färdigheter och prestationer. Fokusera på mätbara prestationer och erfarenheter som är relevanta för jobbet.

Anpassa din CV specifikt för den tjänst du ansöker till, se till att den återspeglar jobbkraven. Satsa på en professionell layout och dubbelkolla för eventuella fel.

Sökmotoroptimering av nyckelord

Att använda rätt nyckelord är avgörande, särskilt för system som Amazon’s. Inkludera specifika färdigheter, kvalifikationer och jobbrubriker som matchar jobbeskrivningen.

Använd företagets egna språk i ditt CV för att öka synligheten av din ansökan och göra det lättare för rekryterare att se varför du kan passa bra.

Navigering av intervjuer

Att lyckas med intervjuer är nyckeln till att få jobbet. Här är vad du behöver veta om processen, intervjuformaten och förberedelsetips.

Intervjuprocessöversikt

När din ansökan har valts ut går du vidare till intervjuvskedet. Amazons intervjuer är omfattande och krävande.

Det börjar vanligtvis med ett telefonsamtal och kan omfatta tekniska bedömningar för vissa roller, och avslutas med personliga intervjuer med flera teammedlemmar.

Intervjuförlopp

Amazon genomför intervjuer virtuellt och personligen. Virtuella intervjuer är vanligtvis det första steget för att rekryterare ska kunna sålla kandidater på distans.

Personliga intervjuer, som vanligtvis hålls på en Amazon-plats, ger djupare insikter i din lämplighet för rollen och teamet.

Amazon ansöknings- och intervjuprocess

Efter att du har skickat in din ansökan online för en tjänst på Amazon, står du inför intervjustegen. En rekryterare från Amazon kommer att kontakta dig för att genomföra en onlinebedömning om din ansökan går vidare. Lyckad genomföring leder till en telefonintervju.

Under din inledande intervju på Amazon, förvänta dig beteendemässiga frågor som överensstämmer med deras ledarskapsprinciper. För tekniska tjänster, förbered dig på tekniska frågor genom att gå igenom viktiga datavetenskapskoncept. Exempel på frågor kan vara:

 • Beskriv ett komplext problem du löste. Vad var utfallet?
 • Hur leder och motiverar du andra?
 • Har du någonsin lett ett projekt?
 • Beskriv en risk du tog eller ett fel du begick. Hur hanterade du situationen?

Efter telefonintervjun omfattar de personliga intervjuerna både beteende- och tekniska frågor. Du kan träffa flera intervjuare från olika avdelningar beroende på tjänsten. Varje intervju varar vanligtvis ca 45 minuter med whiteboard-frågor för tekniska roller.

Hur du förbereder dig inför helheten i ansökan

Att förbereda sig väl är avgörande för framgång i vilken intervjusituation som helst. Här är viktiga tips som hjälper dig att prestera bra och göra ett starkt intryck under dina intervjuer:

 1. Känn till den roll du ansöker om och anpassa dina färdigheter och erfarenheter därefter.
 2. Lär dig känna Amazon’s leadership principles eftersom de är en central del av intervjuprocessen.
 3. Använd STAR-metoden (Situation, Uppgift, Åtgärd, Resultat) för att öva på att svara på beteendemässiga frågor.
 4. Gå igenom ditt CV och var redo att prata om ditt arbete och prestationer i detalj.
 5. Öva på intervjuer med en vän eller karriärcoach för att finslipa dina svar och få feedback.

Förstå Principerna

Amazon följer 14 Ledarskapsprinciper som påverkar dess beslutsfattande och åtgärder. Dessa principer fokuserar på kundobsession, ägandeskap och framtänkande.

Varje princip ger inblick i företagets kultur och vad det förväntar sig av sina anställda.

Viktighet vid rekrytering

I intervjuer bedömer rekryteringsteamet hur väl kandidaterna matchar dessa principer. Att visa din förståelse och engagemang för dessa principer kan öka dina chanser att få jobbet.

Under intervjuer är det viktigt att visa hur du inkorporerar dessa principer i din arbetsmoral och din problemlösningsansats.

Översikt av löner

Här är vad du kan tjäna i olika roller:

 • Lagerarbetare: Vanligtvis ligger inkomsten på mellan $15 och $20 per timme.
 • Programutvecklare: Förvänta dig en årlig lön mellan $80,000 och $160,000, beroende på din erfarenhet.
 • Kundtjänstrepresentant: Typiska årliga intäkter ligger mellan $30,000 och $45,000.
 • Marknadsföringschef: Årliga intäkter ligger vanligtvis mellan $80,000 och $120,000.
 • Dataanalytiker: Årlig lön varierar från $60,000 till $100,000.
 • Finansanalytiker: Årligen kan du tjäna mellan $60,000 och $100,000.

Avslut

Är du förberedd för Amazons rekryteringsprocess? Det är viktigt att känna till varje del av resan. Börja med att skapa en imponerande CV och behärska dina intervjufärdigheter.

Lär dig om Amazons kärnprinciper och vad de erbjuder gällande ersättning. Med gedigen förberedelse öppnar du många möjligheter.

Läs på ett annat språk