Amazon Rekruttering: Hvordan Søke På Jobbåpninger

Amazons rekrutteringsprosess åpner for mange jobbmuligheter. Denne guiden forenkler søknadsprosessen for deg.

Du vil oppdage nøkkeltrinnene for å forbedre sjansene dine for å få en jobb. Denne guiden fungerer som en tydelig og enkel ressurs for å øke selvtilliten din under søknadsprosessen.

ADVERTISEMENT

Amazon: Selskapsbakgrunn

Amazon startet som en enkel nettbutikk fra Jeff Bezos‘ garasje i 1994. Det vokste raskt til å inkludere et bredt utvalg av produkter som elektronikk, møbler og dagligvarer.

Selskapet ble børsnotert i 1997 og begynte å hente produkter globalt fra 1998. I 2015 hadde Amazon blitt den største amerikanske detaljisten, og overgikk Walmart.

I 2017 utvidet de ytterligere ved å kjøpe Whole Foods. I dag er Amazon et velkjent navn som tilbyr rask frakt og et stort utvalg av varer, noe som gjør dem til en dominerende aktør innen detaljhandel.

ADVERTISEMENT

Jobbmuligheter

Selskapet tilbyr et variert utvalg av jobbmuligheter. Du kan finne stillinger ved en rekke distribusjonssentre og som kundebehandler i butikk. 

Selskapets roller omfatter finans, personal, og markedsføring. Hvis du er teknologisk kyndig, bør du vurdere roller innen programvareutvikling eller dataanalyse. 

Kreative personer trives kanskje i designroller, hvor de forme selskapets merkevare og estetikk.

ADVERTISEMENT

Søknadsprosedyre

Start din jobbjakt ved å følge stegene som er skissert her.

Denne veiledningen hjelper deg gjennom hver fase av søknadsprosessen, fra å identifisere ledige stillinger til å forstå kravene til rollen.

Finn jobber

Gå til Amazon Jobs for å se nåværende ledige stillinger. Dette er den offisielle siden for de nyeste stillingsannonsene.

Siden er enkel å bruke og tilbyr filtre som lar deg finjustere søket ditt basert på sted, jobbtype eller stillingsnivå, noe som hjelper deg med å finne riktig jobb raskt.

Kontooppsett

Å sette opp en konto på Amazon Jobs er enkelt. Bare tast inn en gyldig e-postadresse, opprett et passord og begynn å lete etter jobber. 

Din konto fungerer som et dashboard for å spore søknadene dine og motta viktige oppdateringer.

Søknadsskjema utfylling

Å fylle ut søknadsskjemaet krever oppmerksomhet på detaljer. Start med å laste opp ditt siste CV. Deretter, gi din kontaktinformasjon og svar på spesifikke spørsmål relatert til jobben.

Disse dataene er avgjørende for rekrutterere å evaluere om du er en god match for jobben. Forsikre deg om at du er ærlig og nøyaktig i dine svar. Dobbeltsjekk søknaden din før du sender den inn.

Jobbkrav

Å kjenne til jobbkravene hjelper deg med å se om dine evner og bakgrunn passer til rollene. Her er en oversikt:

 • Lagerarbeider: Trenger videregående skoleeksamen eller tilsvarende; må kunne løfte 50 pund.
 • Programvareutvikler: Krever en bachelorgrad i datavitenskap eller et lignende område; må kunne minst ett programmeringsspråk godt.
 • Kundeservicemedarbeider: Krever en videregående skoleeksamen; må ha utmerkede kommunikasjons- og problemløsningsferdigheter.
 • Markedsføringsleder: Trenger en bachelorgrad i markedsføring; bør ha solid erfaring innen feltet.
 • Dataanalytiker: Krever en bachelorgrad innen et relevant område; må være dyktig med dataanalyseverktøy.
 • Finansanalytiker: En bachelorgrad i finans eller regnskap er nødvendig; sterke analytiske evner er påkrevd.
 • HR-sjef: Bachelorgrad i HR eller et tilsvarende felt kreves; bør ha erfaring med HR-praksis.
 • Driftssjef: En bachelorgrad er nødvendig; erfaring med ledelse og operasjonell logistikk er nødvendig.
 • Grafisk designer: En bachelorgrad i grafisk design eller et tilsvarende felt er nødvendig; man må ha en portefølje med tidligere arbeid.
 • Produktsjef: Bachelorgrad i bedriftsøkonomi eller et relatert felt kreves; bør ha erfaring med produktledelse og -utvikling.

Tips for en bedre CV

Start med en kraftig CV. Dette avsnittet vil hjelpe deg med å lage en CV som fanger oppmerksomheten din og møter arbeidsgiverens forventninger.

Å utforme en fremtredende CV

Din CV bør vise din erfaring, ferdigheter og prestasjoner. Fokuser på målbare prestasjoner og erfaringer som er relevante for jobben.

Tilpass CV-en spesifikt for den jobben du søker på, og sørg for at den gjenspeiler jobbkravene. Velg en profesjonell layout og dobbeltsjekk for eventuelle feil.

Nøkkelordoptimalisering

Å bruke riktige nøkkelord er avgjørende, spesielt for systemer som Amazon’s. Inkluder spesifikke ferdigheter, kvalifikasjoner og stillingstitler som matcher jobbeskrivelsen.

Bruk bedriftens eget språk i CV-en din for å øke synligheten til søknaden din og gjøre det enklere for rekrutterere å se hvorfor du kan være en god match.

Navigere Intervjuer

Å oppnå suksess i intervjuer er nøkkelen til å lande jobben. Her er hva du trenger å vite om prosessen, intervjuformater og forberedelsestips.

Intervjuprosessoversikt

Når søknaden din blir valgt ut, går du inn i intervju fasen. Amazon-intervjuer er omfattende og krevende.

Det starter vanligvis med en telefonsamtale, kan inkludere en teknisk vurdering for visse roller, og avsluttes med personlige intervjuer med flere teammedlemmer.

Intervjufor mattyper

Amazon gjennomfører intervjuer virtuelt og ansikt til ansikt. Virtuelle intervjuer er vanligvis det første steget for å hjelpe rekruttere med å vurdere kandidater eksternt.

Ansikt til ansikt-intervjuer, vanligvis holdt på en Amazon-lokasjon, gir dypere innsikt i din egnethet for rollen og teamet.

Amazon Søknad og Intervjuprosess

Etter å ha sendt inn din søknad på nett for en jobb hos Amazon, vil du møte intervjustadiene. En Amazon-rekrutterer vil kontakte deg for å gjennomføre en online vurdering hvis søknaden din utvikler seg. Vellykket gjennomføring fører til en telefonsamtale.

Under ditt første intervju hos Amazon, forvent at det blir stilt atferdsspørsmål som samsvarer med deres lederprinsipper. For tekniske stillinger, forbered deg på tekniske spørsmål ved å gjennomgå viktige datavitenskapskonsepter. Eksempel på spørsmål kan inkludere:

 • Beskriv et komplekst problem du løste. Hva var utfallet?
 • Hvordan leder du og motiverer andre?
 • Har du noen gang ledet et prosjekt?
 • Beskriv en risiko du tok eller en feil du gjorde. Hvordan håndterte du situasjonen?

Etter telefonsamtalen innebærer personlige intervjuer både atferdsmessige og tekniske spørsmål. Du kan møte på flere intervjuere fra ulike avdelinger basert på jobben. Hvert intervju varer vanligvis rundt 45 minutter, med tavlespørsmål for tekniske roller.

Hvordan forberede seg til den generelle søknaden

God forberedelse er avgjørende for suksess i ethvert intervju. Her er viktige tips for å hjelpe deg med å prestere godt og gi et sterkt inntrykk i intervjuene:

 1. Kjenn til rollen du søker på og tilpass ferdighetene og erfaringen din deretter.
 2. Bli kjent med Amazons ledelsesprinsipper, siden de er en viktig del av intervju prosessen.
 3. Bruk STAR-metoden (Situasjon, Oppgave, Handling, Resultat) for å øve på å svare på atferdsspørsmål.
 4. Gjennomgå CVen din og vær klar til å snakke om din arbeidserfaring og prestasjoner i detalj.
 5. Gjennomfør prøveintervjuer med en venn eller karriereveileder for å forbedre svarene dine og få tilbakemeldinger.

Forståelse av prinsippene

Amazon følger 14 ledelsesprinsipper som påvirker selskapets beslutninger og handlinger. Disse prinsippene fokuserer på kundetilfredshet, ansvar og å tenke fremover.

Hvert prinsipp gir innsikt i selskapets kultur og hva det forventer av sine ansatte.

Betydning for Ansettelse

I intervjuer vurderer ansettelsesteamet hvor godt kandidatene samsvarer med disse prinsippene. Å vise din forståelse og forpliktelse til disse prinsippene kan øke sjansene dine for å få jobben.

I løpet av intervjuene er det viktig å demonstrere hvordan du inkorporerer disse prinsippene i din arbeidsmoral og tilnærming til problemløsning.

Lønnsoversikt

Her er hva du kan tjene i ulike roller:

 • Lagerarbeider: Vanligvis tjener man $15 til $20 per time.
 • Programvareutvikler: Forvent en årlig lønn mellom $80,000 og $160,000, basert på din erfaring.
 • Kundeservicemedarbeider: Typiske årlige inntekter varierer fra $30,000 til $45,000.
 • Markedsføringsjef: Årlige inntekter er vanligvis mellom $80,000 og $120,000.
 • Datanalytiker: Årlig lønn varierer fra $60,000 til $100,000.
 • Finansanalytiker: Årlig kan du tjene mellom $60,000 og $100,000.

Konklusjon

Forbereder du deg til Amazon’s ansettelsesprosess? Det er viktig å kjenne til hver del av reisen. Start med å lage en fremragende CV og beherske dine intervjuevner.

Lær om Amazons kjerneverdier og hva de tilbyr med tanke på kompensasjon. Med solid forberedelse åpner du mange muligheter.

Les på et annet språk