Az Amazon toboroz: Hogyan lehet jelentkezni az állásokra

Az Amazon toborzási folyamata sok álláslehetőséget kínál. Ez a kézikönyv leegyszerűsíti az alkalmazási folyamatot számodra.

Meg fogod találni azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyek segítségével növelheted esélyeidet egy állás megszerzésére. Ez a kézikönyv átlátható és egyenesforrású erőforrásként szolgál a magabiztosságod növelése érdekében az alkalmazási folyamat során.

ADVERTISEMENT

Az Amazon: Vállalati háttér

Az Amazon egy egyszerű online könyvesboltként kezdte meg működését Jeff Bezos garázsában 1994-ben. Gyorsan bővült a kínálata, beleértve az elektronikai cikkeket, bútorokat és élelmiszereket is.

A cég 1997-ben került tőzsdére, és már 1998-ra globálisan beszerezte termékeit. 2015-re az Amazon az Egyesült Államok legnagyobb kiskereskedőjévé vált, megelőzve ezzel a Walmartot.

2017-ben tovább bővült, amikor megvásárolta a Whole Foods-t. Ma az Amazon egy mindenki által ismert márkanév, gyors szállítást és széles termékválasztékot kínálva, ami őt egy meghatározó kiskereskedővé teszi.

ADVERTISEMENT

Álláslehetőségek

A vállalat számos különféle álláslehetőséget kínál. Az állásokat megtalálhatod számos teljesítő központban és kiskereskedelmi ügyfélszolgálati képviselőként. 

A vállalati szerepek közé tartozik a pénzügy, az emberi erőforrások és a marketing. Ha jártas vagy a technológiában, akkor tekintsd meg a szoftverfejlesztés vagy adatelemzési szerepek lehetőségeit. 

A kreatív típusok jól érezhetik magukat a tervezői szerepekben, alakítva a cég márka és esztétikai világát.

ADVERTISEMENT

Álláspályázati eljárás

Indítsd el az álláskeresésed a itt részletezett lépések követésével. 

Ez a kézikönyv segít mindvégig keresztüljutni az alkalmazási folyamaton, a pályázati lehetőségek azonosításától a szerepkör követelményeinek megértéséig.

Állások keresése

Ellátogatni a Amazon állások oldalra, hogy megtekinthesd a jelenlegi betöltetlen pozíciókat. Ez az hivatalos oldal a legfrissebb álláshirdetések számára.

Az oldal könnyen használható, és szűrőket kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy finomítsd a keresésedet földrajzi elhelyezkedés, állás típusa, vagy szint alapján, segítve ezzel abban, hogy gyorsan megtaláld a megfelelő állást.

Fiók Beállítása

Az Amazon Jobs fiók létrehozása egyszerű folyamat. Csak add meg az érvényes e-mail címedet, állíts be egy jelszót, és kezdd el keresni a munkalehetőségeket.

A fiókod szolgál egy vezérlőpultként az alkalmazásaid követésére és fontos frissítések fogadására.

Állásjelentkezés kitöltése

A jelentkezési űrlap kitöltése részletes figyelmet igényel. Kezdd azzal, hogy feltöltöd legfrissebb önéletrajzod. Ezután add meg elérhetőségi adataidat, és válaszolj a munkával kapcsolatos konkrét kérdésekre.

Ez az adat azért fontos, hogy a toborzók értékelhessék, te mennyire vagy jó párosítás a munkára. Győződj meg arról, hogy őszinte és pontos vagy a válaszaidban. Ellenőrizd kétszer is a jelentkezésedet a beküldés előtt.

Munkakövetelmények

A munkakövetelmények ismerete segít abban, hogy lássuk, megfelelnek-e a képességei és háttér tapasztalatai az adott feladatoknak. Íme egy felbontásban:

  • Raktári munkás: Középiskolai végzettség vagy annak megfelelő szükséges; kell tudni 50 fontot emelni.
  • Szoftverfejlesztő: Számítógép-tudományi vagy hasonló területen Bachelor diplomára van szükség; legalább egy programozási nyelvet jól kell ismerni.
  • Vevőszolgálati képviselő: Középiskolai végzettség szükséges; kiemelkedő kommunikációs és problémamegoldó képességek szükségesek.
  • Marketing menedzser: Marketing területen Bachelor diploma szükséges; masszív tapasztalat szükséges a területen.
  • Adatelemző: Megfelelő területen végzett Bachelor diploma szükséges; jártasnak kell lennie az adatelemző eszközök használatában.
  • Pénzügyi elemző: Pénzügyi vagy számviteli Bachelor diploma szükséges; erős analitikai képességek szükségesek.
  • Humánerőforrás menedzser: Humánerőforrás vagy hasonló területen végzett Bachelor diploma szükséges; tapasztalattal kell rendelkeznie az HR gyakorlatok terén.
  • Üzemeltetési menedzser: Bachelor diploma szükséges; vezetési és operatív logisztikai tapasztalatok szükségesek.
  • Grafikus tervező: Grafikai tervezési vagy hasonló területen végzett Bachelor diploma szükséges; korábbi munkáiból portfólióval kell rendelkeznie.
  • Termékmenedzser: Üzleti vagy kapcsolódó területen végzett Bachelor diploma szükséges; tapasztalat szükséges termékmenedzsmentben és fejlesztésben.

Tanácsok egy jobb önéletrajzhoz

Kezdje egy erőteljes önéletrajzzal. Ez a rész segít abban, hogy olyan önéletrajzt készítsen, ami felkelti a figyelmet és megfelel a munkaadó elvárásainak.

Kiemelkedő önéletrajz összeállítása

Az önéletrajzodnak tükröznie kell az tapasztalatodat, készségeidet és eredményeidet. Koncentrálj mérhető eredményekre és olyan tapasztalatokra, melyek relevánsak a munkakör szempontjából.

Alkalmazkodj az adott munkakörhöz, és győződj meg róla, hogy az önéletrajz tükrözi a munkakör elvárásait. Válassz egy profi elrendezést, és ellenőrizd le, hogy nem maradt-e benne hiba.

Kulcsszó optimalizálás

A megfelelő kulcsszavak használata kiemelten fontos, különösen olyan rendszerek esetén, mint például az Amazon. Tartalmazza a munkaköri leírásnak megfelelő specifikus készségeket, végzettségeket és munkaköröket.

Használja a saját vállalat nyelvét az önéletrajzában annak érdekében, hogy növelje a jelentkezése láthatóságát és könnyebbé tegye a toborzók számára, hogy észrevegyék, miért lenne jó választás.

Interjúk navigálása

Az interjúkban való sikeres szereplés kulcsfontosságú a munkahely megszerzéséhez. Itt van, amit tudnia kell a folyamatról, az interjú formáiról és a felkészülési tippekről.

Állásinterjú Folyamatának Áttekintése

Amikor az Ön jelentkezését kiválasztják, belép az interjú fázisába. Az Amazon interjúi átfogóak és igényesek.

Általában egy telefonos beszélgetéssel kezdődnek, esetenként technikai értékeléssel is járhatnak bizonyos szerepek esetében, majd tartalmaznak személyes interjúkat több csapattárs részvételével.

Interjú Formátumok

Az Amazon virtuálisan és személyesen is interjúkat tart. A virtuális interjúk általában az első lépést jelentik a toborzóknak a jelöltek távolról történő szűrésében.

Az Amazon helyszínén általában megtartott személyes interjúk mélyebb betekintést nyújtanak az Ön alkalmaságába a szerepre és a csapatra.

Az Amazon jelentkezési és interjúfolyamata

Az Amazonnál való állásra való online jelentkezés leadása után a következő lépés az interjúk folyamata. Egy Amazon toborzó fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, hogy online értékelést végezzen, ha a jelentkezése halad. Sikeres teljesítés esetén következik az első telefonos interjú.

Az első interjún az Amazonnál viselkedési kérdésekre számíthat, amelyek összhangban vannak a vezetési elveikkel. Műszaki pozíciók esetén készüljön fel technikai kérdésekre a számítástechnikai alapelvek áttekintésével. Példakérdések lehetnek:

  • Írjon le egy bonyolult problémát, amit megoldott. Mi volt az eredmény?
  • Hogyan vezet és motivál másokat?
  • Vezetett már projektet?
  • Írjon le egy kockázatot, amit bevállalt, vagy egy hibát, amit elkövetett. Hogyan kezelte a helyzetet?

A telefonos interjút követően az arcot az arc interjúk magukba foglalják mind viselkedési, mind technikai kérdéseket. 

Előfordulhat, hogy több interjúval kell szembenéznie különböző részlegek képviselőitől a pozíció függvényében. A beszélgetések általában kb. 

45 percig tartanak, technikai pozíciók esetén pedig whiteboard kérdéseket is feltehetnek.

Hogyan készülj fel a teljes pályázatra

A jó felkészülés a sikeres állásinterjúhoz elengedhetetlen. Íme néhány fontos tipp, amely segít abban, hogy jól teljesíts, és erős benyomást kelts az interjúkon:

  1. Tudj mindent a pozícióról, amire pályázol, és illeszd az alkalmazkodó készségeidet és tapasztalataidat.
  2. Ismerd meg az Amazon Vezetői Elveit, mert ezek kulcsfontosságú részét képezik az interjúfolyamatnak.
  3. Használd a STAR módszert (Szituáció, Feladat, Akció, Eredmény) a viselkedéses kérdések gyakorlásához.
  4. Menj át az önéletrajzodon, és legyél kész arra, hogy részletesen beszélj a munkádról és eredményeidről.
  5. Gyakorolj interjúkat egy baráttal vagy karriercoach-al, hogy finomítsd válaszaidat és kapj visszajelzést.

Az alapelvek megértése

Az Amazon 14 Vezetési Alapelvet követ, amelyek befolyásolják a döntéshozatalt és cselekedeteit. Ezek az alapelvek a vevők iránti megszállottságra, önállóságra és előre gondolkodásra összpontosítanak.

Minden alapelv betekintést nyújt a vállalat kultúrájába és arra, hogy mit vár el az alkalmazottaitól.

A Jelentőség a Felvételnél

A felvételi interjún a kiválasztó csapat értékeli, mennyire illeszkednek a jelöltek ezekhez az elvekhez. Az ezekhez az elvekhez való megértéséd és elkötelezettséged megmutatása növelheti a pályázatod esélyeit.

Az interjúk során fontos megmutatni, hogyan építed be ezeket az elveket a munkamorálodba és problémamegoldó megközelítésedbe.

Fizetések áttekintése

Íme, mennyit kereshetsz különböző munkakörökben:

  • Raktári munkás: Az átlagos kereset általában 15 és 20 dollár között van óránként.
  • Szoftverfejlesztő: Évente várhatóan 80 000 és 160 000 dollár közötti fizetés, tapasztalatodtól függően.
  • Vevőszolgálati képviselő: A tipikus éves kereset általában 30 000 és 45 000 dollár között van.
  • Marketingmenedzser: Az éves kereset általában 80 000 és 120 000 dollár között van.
  • Adatelemző: Az éves fizetés 60 000 és 100 000 dollár között mozog.
  • Pénzügyi elemző: Évente általában 60 000 és 100 000 dollár között kereshetsz.

Összefoglalás

Készülsz az Amazon felvételi folyamatára? Fontos megismerni az út minden részletét. Kezdd a kimagasló önéletrajz létrehozásával és az interjúkészségek elsajátításával.

Tanulj meg az Amazon alapelveiről és arról, hogy milyen kompenzációt kínálnak. Szilárd felkészüléssel sok lehetőséget nyithatsz meg.

Olvasás más nyelven