Amazonovo zapošljavanje: Kako se prijaviti za otvorena radna mjesta

Amazonov postupak zapošljavanja pruža brojne poslovne prilike. Ovaj vodič pojednostavljuje postupak prijave za vas.

Otkrit ćete ključne korake za poboljšanje svojih šansi za dobivanje posla. Ovaj vodič služi kao jasan i jednostavan resurs za povećanje vaše samopouzdanosti tijekom postupka prijave.

ADVERTISEMENT

Radne Mogućnosti

Korporacija nudi različita radna mjesta. Možete pronaći pozicije na brojnim centrima za ispunjavanje narudžbi i kao predstavnik za korisničku podršku u maloprodaji.

Korporativne uloge obuhvaćaju financije, ljudske resurse i marketing. Ako ste vješti s tehnologijom, razmislite o ulogama u razvoju softvera ili analizi podataka.

Kreativni tipovi mogu se razvijati na ulogama u dizajnu, oblikovanju brandiranja i estetici tvrtke.

ADVERTISEMENT

Postupak prijave

Započnite svoju potragu za poslom slijedeći korake navedene ovdje. 

Ovaj vodič pomaže vam kroz svaku fazu postupka prijave, od identificiranja otvorenih pozicija do razumijevanja zahtjeva uloge.

Pronalaženje poslova

Posjetite Amazon Jobs kako biste provjerili trenutne otvorene pozicije. To je službena stranica za najnovije objave poslova.

ADVERTISEMENT

Stranica je jednostavna za korištenje i nudi filtre koji vam omogućuju da usavršite svoju pretragu na temelju lokacije, vrste posla ili razine posla, pomažući vam da brzo pronađete pravi posao.

Postavljanje Računa

Postavljanje računa na Amazon Jobs je jednostavno. Samo unesite važeću email adresu, postavite lozinku i počnite tražiti poslove.

Vaš račun služi kao nadzorna ploča za praćenje vaših prijava i primanje važnih ažuriranja.

Ispunjavanje prijave

Ispunjavanje obrasca za prijavu zahtijeva pažnju na detalje. Počnite s učitavanjem vašeg najnovijeg životopisa. Zatim navedite svoje kontakt informacije i odgovorite na specifična pitanja vezana za posao.

Ovi podaci su ključni za regrutere kako bi procijenili jeste li dobro usklađeni s poslom. Pazite da budete iskreni i precizni u svojim odgovorima. Provjerite svoju prijavu prije nego je pošaljete.

Uvjeti posla

Poznavanje uvjeta posla pomaže vam da vidite odgovara li vaše sposobnosti i iskustvo ulogama. Evo detaljnog pregleda:

  • Radnik u skladištu: Potrebna je srednja škola ili ekvivalent; mora biti sposoban podizati 50 kilograma.
  • Razvojnik softvera: Zahtijeva diplomu iz računalnih znanosti ili sličnog područja; potrebno dobro poznavanje barem jednog programskog jezika.
  • Zastupnik korisničke službe: Potrebna je srednja škola; mora imati vrhunske komunikacijske i sposobnosti rješavanja problema.
  • Menadžer marketinga: Potrebna je diploma iz marketinga; treba imati solidno iskustvo u tom području.
  • Analitičar podataka: Zahtijeva diplomu iz relevantnog područja; mora biti vješt u alatima za analizu podataka.
  • Financijski analitičar: Potrebna je diploma iz financija ili računovodstva; potrebne su snažne analitičke sposobnosti.
  • Menadžer ljudskih resursa: Potrebna je diploma iz ljudskih resursa ili sličnog područja; treba imati iskustvo u praksama ljudskih resursa.
  • Menadžer operacija: Potrebna je diploma; potrebno je iskustvo u upravljanju i operativnoj logistici.
  • Grafički dizajner: Potrebna je diploma iz grafičkog dizajna ili sličnog područja; treba imati portfelj prethodnih radova.
  • Menadžer proizvoda: Potrebna je diploma iz poslovanja ili srodnog područja; treba imati iskustvo u upravljanju i razvoju proizvoda.

Savjeti za Bolji Životopis

Započnite s snažnim životopisom. Ovaj odjeljak pomoći će vam u oblikovanju životopisa koji će privući pažnju i ispunjavati očekivanja vašeg poslodavca.

Izrada istaknutog životopisa

Na vašem životopisu trebaju biti prikazani vaši iskustvo, vještine i postignuća. Fokusirajte se na mjerljiva postignuća i iskustva koja su relevantna za posao.

Prilagodite svoj životopis specifično poslu na koji se prijavljujete, osiguravajući da odražava zahtjeve posla. Odaberite profesionalan dizajn i provjerite ga još jednom radi grešaka.

Optimizacija ključnih riječi

Korištenje pravih ključnih riječi je bitno, pogotovo za sustave poput Amazonovog. Uključite specifične vještine, kvalifikacije i nazive radnih mjesta koji se podudaraju s opisom posla.

Koristite jezik tvrtke u svojem životopisu kako biste povećali vidljivost vaše prijave i olakšali regruterima da vide zašto biste mogli biti dobar izbor.

Navigacija kroz intervjue

Uspješno prolaziti intervju je ključ za dobivanje posla. Evo što trebate znati o procesu, formatima intervjua i savjetima za pripremu.

Pregled Intervju Procesa

Kada se vaša prijava odabere, ulazite u fazu intervjua. Amazon intervjui su sveobuhvatni i zahtjevni.

Obično počinje s telefonskim razgovorom, može uključivati tehničku procjenu za određene uloge, te završava osobnim intervjuima s nekoliko članova tima.

Formate intervjua

Amazon provodi intervjue virtualno i osobno. Virtualni intervjui obično su prvi korak u pomoći regruterima da pregledaju kandidate na daljinu.

Osobni intervjui, obično održavaju se na lokaciji Amazona, pružaju dublje uvide u vašu prikladnost za ulogu i tim.

Amazon Aplikacijski i Intervjui Proces

Nakon što pošaljete svoju online prijavu za posao u Amazonu, suočit ćete se s fazama intervjua. Rekruter iz Amazona će vas kontaktirati kako biste obavili online evaluaciju ako vaša prijava napreduje. Uspješno završavanje vodi do telefonskog intervjua.

Tijekom svog početnog intervjua u Amazonu, očekujte pitanja o ponašanju koja se podudaraju s njihovim principima vođenja. Za tehničke pozicije, pripremite se za tehnička pitanja pregledom ključnih koncepata računalne znanosti. Primjeri pitanja mogu uključivati:

  • Opisati kompleksan problem koji ste riješili. Kakav je bio ishod?
  • Kako vodite i motivirate druge?
  • Jeste li ikada vodili projekt?
  • Opisati rizik koji ste preuzeli ili pogrešku koju ste napravili. Kako ste riješili situaciju?

Nakon telefonskog intervjua, intervjui licem u lice uključuju i pitanja o ponašanju i tehnička pitanja. Možete se susresti s više intervjuera iz različitih odjela ovisno o poslu. Svaki intervju obično traje oko 45 minuta, s pitanjima na ploči za tehničke uloge.

Kako se pripremiti za cjelokupnu prijavu

Dobro se pripremiti ključno je za uspjeh u bilo kojem razgovoru za posao. Evo važnih savjeta koji će vam pomoći da se dobro predstavite i ostavite snažan dojam na svoje razgovore za posao:

  1. Upoznajte ulogu za koju se prijavljujete i uskladite svoje vještine i iskustvo prema tome.
  2. Upoznajte se s Amazonovim načelima liderstva budući da su ključan dio procesa intervjua.
  3. Koristite STAR metodu (Situacija, Zadatak, Akcija, Rezultat) za vježbanje odgovaranja na ponašajna pitanja.
  4. Pregledajte svoj životopis i budite spremni govoriti o svojem radu i postignućima detaljno.
  5. Vježbajte razgovore za posao s prijateljem ili karijernim savjetnikom kako biste usavršili svoje odgovore i dobili povratne informacije.

Razumijevanje načela

Amazon slijedi 14 vodećih načela koja utječu na njegovo donošenje odluka i akcije. Ova načela se fokusiraju na opsjednutost kupcima, preuzimanje odgovornosti i razmišljanje unaprijed.

Svako načelo pruža uvid u kulturu tvrtke i što očekuje od svojih zaposlenika.

Značaj u zapošljavanju

Tijekom intervjua, tim za zapošljavanje procjenjuje koliko se kandidati podudaraju s ovim načelima. Pokazivanje vašeg razumijevanja i predanosti ovim načelima može povećati vaše šanse za dobivanje posla.

Tijekom intervjua važno je pokazati kako inkorporirate ova načela u svoju radnu etiku i pristup rješavanju problema.

Pregled plaća

Ovako izgledaju zarade u različitim ulogama:

  • Radnik u skladištu: Zarade obično iznose od 15 do 20 dolara po satu.
  • Razvojnik softvera: Očekujte godišnju plaću između 80.000 i 160.000 dolara, ovisno o vašem iskustvu.
  • Službenik za korisničku podršku: Tipične godišnje zarade se kreću od 30.000 do 45.000 dolara.
  • Marketinški menadžer: Godišnje zarade obično iznose između 80.000 i 120.000 dolara.
  • Analitičar podataka: Godišnja plaća se kreće od 60.000 do 100.000 dolara.
  • Financijski analitičar: Godišnje, možda ćete zarađivati između 60.000 i 100.000 dolara.

Zaključak

Pripremate li se za proces zapošljavanja u Amazonu? Važno je poznavati svaki dio tog puta. Počnite stvaranjem izvanrednog životopisa te usavršavanjem svojih vještina za intervjuiranje.

Upoznajte se s Amazonovim glavnim načelima i onime što nude u pogledu naknade. S čvrstim pripremama, otključavate mnoge mogućnosti.

Čitajte na drugom jeziku