Amazon töölevõtmine: Kuidas kandideerida avatud ametikohtadele

Amazoni värbamisprotsess pakub palju töövõimalusi. See juhend lihtsustab taotluse esitamise protsessi teie jaoks.

Avastate võtmeed kõigi võimaluste suurendamiseks tööle saamiseks. See juhend toimib selge ja arusaadava ressursina, et suurendada teie enesekindlust taotluse esitamise protsessi ajal.

ADVERTISEMENT

Amazon: Ettevõtte taust

Amazon alustas lihtsa veebiraamatupoena Jeff Bezos‘i garaažist aastal 1994. See kiiresti kasvas, hõlmates mitmesuguseid tooteid, nagu elektroonika, mööbel ja toidukaubad.

Ettevõte läks börsile 1997. aastal ja hakkas tooteid hangima üle maailma alates 1998. aastast. 2015. aastaks oli Amazon saanud Ameerika Ühendriikide juhtivaks jaekaubandusettevõtteks, ületades Walmarti.

Aastal 2017 laienes see veelgi, ostes üles Whole Foodsi. Tänapäeval on Amazon tuntud bränd, mis pakub kiiret tarneviisi ja laia valikut tooteid, muutes selle juhtivaks jaekaubanduse mängijaks.

ADVERTISEMENT

Töövõimalused

Korporatsioon pakub mitmekesiseid töökohti. Saate leida ametikohti mitmetes täitmiskeskustes ja jaeklienditeeninduse esindajana.

Korporatiivsed rollid hõlmavad rahandust, inimressursse ja turundust. Kui olete tehnikahuviline, kaaluge rolle tarkvaraarenduses või andmeanalüüsis.

Loomingulised tüübid võivad õitseda disainirollides, kujundades ettevõtte brändi ja esteetikat.

ADVERTISEMENT

Taotlusprotseduur

Alusta töö otsimist, järgides siin esitatud samme. 

See juhend aitab sind läbi iga taotluse protsessi etapi, alates avade tuvastamisest kuni rolli nõuete mõistmiseni.

Töökohtade leidmine

Mine Amazon Jobs saidile, et vaadata praeguseid vabu ametikohti. See on ametlik sait kõige hiljutisemate tööpakkumiste jaoks.

Sait on lihtsasti kasutatav ning pakub filtreid, mis võimaldavad sul oma otsingut täpsustada asukoha, töö liigi või töötaseme alusel, aidates sul leida sobiva töö kiiresti.

Konto seadistamine

Amazon Jobsi kontole registreerimine on lihtne. Lihtsalt sisesta kehtiv e-posti aadress, loo parool ja hakka tööpakkumisi otsima.

Sinu konto toimib armatuurlauana, kus saad jälgida oma kandideerimisi ja saada olulisi värskendusi.

Taotluse täitmine

Taotlusvormi täitmine nõuab tähelepanu detailidele. Alusta oma viimase CV üleslaadimisest. Seejärel sisesta oma kontaktandmed ja vasta spetsiifilistele küsimustele seoses töökohaga.

See teave on väga oluline värbajatele, et hinnata, kas olete tööle hea sobivus. Veenduge, et olete vastustes aus ja täpne. Kontrollige enne esitamist kindlasti oma taotlust üle.

Töö nõuded

Töönõuete teadmine aitab teil näha, kas teie võimed ja taust sobivad rollidega. Siin on ülevaade:

  • Ladutöötaja: On vaja keskkooli lõpetamist või sellele vastavat haridust; peaksite suutma tõsta 50 naela.
  • Tarkvaraarendaja: Nõuab bakalaureusekraadi arvutiteaduses või sarnases valdkonnas; peate oskama hästi vähemalt ühte programmeerimiskeelt.
  • Klienditeeninduse esindaja: Nõuab keskkooli lõpetamist; peaksite omama suurepärast suhtlemis- ja probleemilahendusoskust.
  • Turundusjuht: Vajab turunduse bakalaureusekraadi; peaksite omama kindlat kogemust valdkonnas.
  • Andmeanalüütik: Nõuab bakalaureusekraadi asjakohases valdkonnas; peate valdama andmeanalüüsi tööriistu.
  • Finantsanalüütik: Finantsi või raamatupidamise bakalaureusekraad on vajalik; tugevad analüütilised võimed on kohustuslikud.
  • Personalijuht: Nõutav personalijuhtimise või sarnase valdkonna bakalaureusekraad; peaksite omama kogemust personalijuhtimise tavades.
  • Operatsioonide juht: Nõutav bakalaureusekraad; vajalik on kogemus juhtimises ja operatiivsetes logistikatöödes.
  • Graafiline disainer: On vajalik graafilise disaini või sarnase valdkonna bakalaureusekraad; teil peab olema portfoolio varasemast tööst.
  • Tootejuht: Nõutav ettevõtluse või sellega seotud valdkonna bakalaureusekraad; peaksite omama kogemust tootejuhtimises ja arenduses.

Näpunäiteid parema CV loomiseks

Alusta võimsa CV-ga. See jaotis aitab Sul luua CV, mis tõmbab tähelepanu ja vastab tööandja ootustele.

Tööelu tipptasemel CV loomine

Sinu CV peaks näitama sinu kogemust, oskusi ja saavutusi. Keskmendu mõõdetavatele saavutustele ja kogemustele, mis on seotud tööga.

Kohanda oma CV konkreetseks töökohaks, tagades, et see peegeldab töönõudmisi. Vali professionaalne paigutus ja kontrolli kaks korda vigade osas.

Märksõna optimeerimine

Õigete märksõnade kasutamine on oluline, eriti selliste süsteemide puhul nagu Amazon. Lisage töö kirjeldusega sobivad konkreetsed oskused, kvalifikatsioonid ja ametinimetused.

Kasutage oma CV-s ettevõtte enda keelt, et suurendada oma avalduse nähtavust ja muuta värbajate jaoks lihtsamaks näha, miks te võiksite sobida.

Intervjuude navigeerimine

Intervjuudel edukas olemine on võtmetähtsusega töö saamisel. Siin on see, mida pead teadma protsessi, intervjuu formaatide ja ettevalmistusnippide kohta.

Intervjuuprotsessi ülevaade

Kui teie avaldus valitakse, sisestate intervjuu etapi. Amazoni intervjuud on põhjalikud ja nõudlikud.

See algab tavaliselt telefonisõelumisega, võib hõlmata tehnilist hindamist teatud rollide jaoks ning lõpeb silmast-silma intervjuudega mitme meeskonnaliikmega.

Intervjuu vormid

Amazon korraldab intervjuusid virtuaalselt ja isiklikult. Virtuaalsed intervjuud on tavaliselt esimene samm, mis aitab värbajatel kandidaate kaugtöös sõeluda.

Isiklikud intervjuud, tavaliselt Amazoni asukohas toimuvad, pakuvad sügavamaid teadmisi sinu sobivuse kohta rolli ja meeskonna jaoks.

Amazoni rakenduse ja töövestluse protsess

Pärast töötaotluse esitamist Amazoni jaoks, seisate vestluste ette. Kui teie taotlus edeneb, võtab Amazoni värbaja teiega ühendust ja palub veebipõhist hindamist. Edukas sooritus viib telefonivestluseni.

Amazoni esimesel vestlusel oodake käitumispõhiseid küsimusi, mis on kooskõlas nende juhtimispõhimõtetega. Tehnilistele ametikohtadele valmistuge tehniliste küsimuste ja võtmearvutusteaduse kontseptsioonide läbivaatamisega. Näited küsimustest võivad olla:

  • Kirjeldage keerulist probleemi, mille lahendasite. Milline oli tulemus?
  • Kuidas te juhite ja motiveerite teisi?
  • Kas olete kunagi vedanud projekti?
  • Kirjeldage riski, mida võtsite või vigu, mida tegite. Kuidas olukorda lahendasite?

Telefonivestlust järgnevad silmast silma kohtumised hõlmavad nii käitumis- kui tehnilisi küsimusi. Olenevalt ametikohast võite kohtuda mitme vestlejaga erinevatest osakondadest. Iga vestlus kestab tavaliselt umbes 45 minutit, tehnilistele ametikohtadele on olemas tahvel-küsimused.

Kuidas valmistuda üldiseks taotluseks

Hea ettevalmistus on eduka vestluse jaoks hädavajalik. Siin on olulised näpunäited, mis aitavad teil hästi esineda ja jätta tugev mulje oma vestlustel:

  1. Teadke, millist rolli taotlete, ja kohandage vastavalt oma oskused ja kogemused.
  2. Tutvuge Amazoni juhtimispõhimõtetega, kuna need on oluline osa vestlusprotsessist.
  3. Kasutage STAR meetodit (olukord, ülesanne, tegevus, tulemus), et harjutada käitumispõhiste küsimuste vastamist.
  4. Vaadake üle oma CV ja olge valmis rääkima oma tööst ja saavutustest detailides.
  5. Harjutage vestlusi sõbra või karjäärinõustajaga, et lihvida oma vastuseid ja saada tagasisidet.

Põhimõtete mõistmine

Amazon järgib 14 juhtimispõhimõtet, mis mõjutavad selle otsuste tegemist ja tegevusi. Need põhimõtted keskenduvad kliendi kinnisideele, vastutusele ja ettenägelikkusele.

Iga põhimõte pakub ülevaadet ettevõtte kultuurist ja sellest, mida see ootab oma töötajatelt.

Tööle võtmise tähtsus

Intervjuudel hindab värbamismeeskond kandidaatide vastavust nendele põhimõtetele. Nende põhimõtete mõistmise ja nendega pühendumise näitamine võib suurendada sinu võimalusi töö saamiseks.

Intervjuude ajal on oluline näidata, kuidas sa integreerid neid põhimõtteid oma tööeetikasse ja probleemide lahendamise lähenemisviisi.

Palkade ülevaade

Siin on erinevate rollidega teenitavad summad:

  • Ladutöötaja: Tulu on tavaliselt 15 kuni 20 dollarit tunnis.
  • Tarkvaraarendaja: Oodatakse aastast palka vahemikus 80 000 kuni 160 000 dollarit, olenevalt kogemusest.
  • Klienditeenindus esindaja: Tüüpilised aastatulud jäävad vahemikku 30 000 kuni 45 000 dollarit.
  • Turundusjuht: Aastane tulu on tavaliselt vahemikus 80 000 kuni 120 000 dollarit.
  • Andmeanalüütik: Aastapalk ulatub 60 000 kuni 100 000 dollarini.
  • Finantsanalüütik: Aastas võid teenida vahemikus 60 000 kuni 100 000 dollarit.

Järeldus

Kas valmistud Amazoni värbamisprotsessiks? On oluline teada igat etappi teekonnal. Alusta silmapaistva CV loomisest ja intervjuu oskuste täiustamisest.

Õpi tundma Amazoni põhiväärtusi ja seda, mida nad pakuvad kompensatsiooni osas. Põhjaliku ettevalmistusega avaneb sulle palju võimalusi.

Loe teises keeles