Προσλήψεις από την Amazon: Πώς να υποβάλετε αίτηση για ανοιχτές θέσεις εργασίας

O διαδικασία πρόσληψης της Amazon προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας. Αυτός ο οδηγός απλοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εσάς.

Θα μάθετε τα βήματα που απαιτούνται για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για να βρείτε δουλειά. Αυτός ο οδηγός αποτελεί μια σαφή και απλή πηγή πληροφοριών για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

ADVERTISEMENT

Η Ιστορία της Εταιρείας Amazon

Η Amazon ξεκίνησε ως ένα απλό online βιβλιοπωλείο στο γκαράζ του Jeff Bezos το 1994. Γρήγορα αναπτύχθηκε περιλαμβάνοντας μια σειρά προϊόντων όπως ηλεκτρονικά, έπιπλα και τρόφιμα.

Η εταιρεία προχώρησε στη δημόσια εμφάνιση της το 1997 και ξεκίνησε την παγκόσμια προμήθεια προϊόντων το 1998. Έως το 2015, η Amazon είχε γίνει ο κορυφαίος λιανοπωλητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας το Walmart.

Το 2017 επεκτάθηκε περαιτέρω με την εξαγορά της Whole Foods. Σήμερα, η Amazon είναι ένα οικιακό όνομα που προσφέρει γρήγορη αποστολή και μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, καθιστώντας την κυρίαρχο παίκτη στον χώρο του λιανεμπορίου.

ADVERTISEMENT

Ευκαιρίες Εργασίας

Η εταιρεία προσφέρει ποικίλες θέσεις εργασίας. Μπορείτε να βρείτε θέσεις σε πολλά κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών και ως εκπρόσωπος πελατών στις λιανικές πωλήσεις.

Οι εταιρικοί ρόλοι καλύπτουν τον τομέα των οικονομικών, της ανθρώπινης κεφαλαιοποίησης και του μάρκετινγκ. Εάν έχετε τεχνολογικές γνώσεις, σκεφτείτε ρόλους στην ανάπτυξη λογισμικού ή στην ανάλυση δεδομένων.

Οι δημιουργικοί τύποι μπορεί να ευδοκιμήσουν σε ρόλους σχεδίασης, διαμορφώνοντας το branding και την αισθητική της εταιρείας.

ADVERTISEMENT

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης

Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται εδώ.

Αυτός ο οδηγός σας βοηθάει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας υποβολής αίτησης, από την εντοπισμό θέσεων εργασίας μέχρι την κατανόηση των απαιτήσεων του ρόλου.

Εύρεση Θέσεων Εργασίας

Μεταβείτε στο Amazon Jobs για να ελέγξετε τις τρέχουσες διαθέσιμες θέσεις. Αυτός είναι ο επίσημος ιστότοπος για τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις θέσεων εργασίας.

Ο ιστότοπος είναι εύκολος στη χρήση και προσφέρει φίλτρα που σας επιτρέπουν να καλλιεργήσετε την αναζήτησή σας με βάση την τοποθεσία, τον τύπο εργασίας ή το επίπεδο της θέσης εργασίας, βοηθώντας σας να βρείτε γρήγορα την κατάλληλη θέση εργασίας.

Ρύθμιση λογαριασμού

Η δημιουργία λογαριασμού στις θέσεις εργασίας της Amazon είναι εύκολη. Απλώς εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email, ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης και ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας.

Ο λογαριασμός σας λειτουργεί ως πίνακας ελέγχου για την παρακολούθηση των αιτήσεών σας και τη λήψη σημαντικών ενημερώσεων.

Συμπλήρωση Αίτησης

Η συμπλήρωση της φόρμας αίτησης απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Ξεκινήστε με τη μεταφόρτωση του πιο πρόσφατου βιογραφικού σας. Στη συνέχεια, παράσχετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και απαντήστε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούν τη θέση εργασίας.

Αυτά τα δεδομένα είναι κρίσιμα για τους υπεύθυνους προσλήψεων για να αξιολογήσουν εάν είστε καλή επιλογή για τη θέση. Βεβαιωθείτε ότι είστε ειλικρινείς και ακριβείς στις απαντήσεις σας. Ελέγξτε διπλά την αίτησή σας πριν την υποβάλλετε.

Απαιτήσεις Εργασίας

Η γνώση των απαιτήσεων της εργασίας βοηθά να δείτε αν οι ικανότητές σας και το υπόβαθρό σας ταιριάζουν στους ρόλους. Εδώ υπάρχει μια ανάλυση:

  • Εργάτης Αποθήκης: Απαιτείται Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο; πρέπει να είστε σε θέση να σηκώνετε 50 κιλά.
  • Προγραμματιστής Λογισμικού: Απαιτείται Πτυχίο Πληροφορικής ή παρόμοιας κατεύθυνσης; πρέπει να γνωρίζετε καλά τουλάχιστον μία γλώσσα προγραμματισμού.
  • Αντιπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών: Απαιτείται Απολυτήριο Λυκείου; πρέπει να έχετε εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.
  • Διευθυντής Μάρκετινγκ: Απαιτείται Πτυχίο Μάρκετινγκ; πρέπει να έχετε στιβαρή εμπειρία στον τομέα.
  • Αναλυτής Δεδομένων: Απαιτείται Πτυχίο σε σχετική κατεύθυνση; πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.
  • Οικονομολόγος – Αναλυτής: Απαιτείται πτυχίο στη χρηματοοικονομική ή λογιστική; απαιτούνται ισχυρές αναλυτικές ικανότητες.
  • Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Απαιτείται πτυχίο στους Ανθρώπινους Πόρους ή σε παρόμοιο τομέα; πρέπει να έχετε εμπειρία σε πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Διευθυντής Λειτουργιών: Απαιτείται πτυχίο; απαιτείται εμπειρία στη διοίκηση και στη λογιστική λειτουργιών.
  • Σχεδιαστής Γραφικών: Απαιτείται πτυχίο στον σχεδιασμό γραφικών ή σε παρόμοιο τομέα; πρέπει να έχετε ένα υλικό με προηγούμενες εργασίες.
  • Διευθυντής Προϊόντος: Απαιτείται πτυχίο στην Οικονομία ή σε σχετικό τομέα; πρέπει να έχετε εμπειρία στη διοίκηση και την ανάπτυξη προϊόντων.

Συμβουλές για ένα Καλύτερο Βιογραφικό

Ξεκινήστε με ένα δυναμικό βιογραφικό. Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που προσελκύει το ενδιαφέρον σας και πληροί τις προσδοκίες του εργοδότη σας.

Δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό βιογραφικό

Το βιογραφικό σας πρέπει να αναδεικνύει τη εμπειρία, τις δεξιότητες και τις επιτυχίες σας. Επικεντρωθείτε σε μετρήσιμες επιτεύγματα και εμπειρίες που σχετίζονται με τη θέση εργασίας.

Προσαρμόστε το βιογραφικό σας ειδικά για τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση, βεβαιωθείτε ότι αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις της δουλειάς. Επιλέξτε έναν επαγγελματικό διάταξη και ελέγξτε δύο φορές για οποιοδήποτε σφάλματα.

Βελτιστοποίηση Λέξεις-Κλειδιά

Η χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών είναι ουσιώδης, ειδικά για συστήματα όπως το της Amazon. Περιλαμβάνετε συγκεκριμένες δεξιότητες, προσόντα και τίτλους εργασίας που ταιριάζουν με την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Χρησιμοποιήστε την γλώσσα της εταιρείας στο βιογραφικό σας για να αυξήσετε την ορατότητα της αίτησής σας και να κάνετε ευκολότερη την ανίχνευσή σας από τους συντάκτες για τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσατε να ταιριάζετε.

Πλοηγώντας σε Συνεντεύξεις

Η επιτυχία σε συνεντεύξεις είναι καθοριστική για την απόκτηση μιας θέσης εργασίας. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία, τις μορφές συνεντεύξεων και τις συμβουλές προετοιμασίας.

Επισκόπηση της Διαδικασίας Συνέντευξης

Όταν επιλεγεί η αίτησή σας, θα μπείτε στη φάση της συνέντευξης. Οι συνεντεύξεις στην Amazon είναι περιεκτικές και απαιτητικές.

Συνήθως ξεκινά με ένα τηλεφωνικό σημείωμα, ενδέχεται να περιλαμβάνει μια τεχνική αξιολόγηση για κάποιους ρόλους και ολοκληρώνεται με συνεντεύξεις προσώπου προς πρόσωπο με αρκετά μέλη της ομάδας.

Μορφές Συνεντεύξεων

Η Amazon πραγματοποιεί συνεντεύξεις εικονικά και από κοντά. Οι εικονικές συνεντεύξεις είναι συνήθως το πρώτο βήμα που βοηθά τους συντονιστές να αξιολογήσουν τους υποψηφίους απομακρυσμένα.

Οι συνεντεύξεις από κοντά, που συνήθως διεξάγονται σε έναν τοποθεσία της Amazon, προσφέρουν βαθύτερες εισαγωγές στην καταλληλότητά σας για τον ρόλο και την ομάδα.

Διαδικασία Αίτησης και Συνέντευξη στην Amazon

Μετά την υποβολή της online αίτησής σας για μια θέση εργασίας στην Amazon, θα αντιμετωπίσετε τα στάδια της συνέντευξης. Ένας εκπρόσωπος της Amazon θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να πραγματοποιήσετε μια online αξιολόγηση εάν η αίτησή σας προχωρήσει. Η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Κατά την αρχική συνέντευξή σας στην Amazon, περιμένετε συμπεριφορικές ερωτήσεις που αντιστοιχούν στις αρχές ηγεσίας τους. Για θέσεις στον τομέα τεχνολογίας, ετοιμαστείτε για τεχνικές ερωτήσεις εξετάζοντας τα βασικά έννοια της επιστήμης υπολογιστών. Παραδείγματα ερωτήσεων μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Περιγράψτε ένα πολύπλοκο πρόβλημα που λύσατε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
  • Πώς οδηγείτε και ενθαρρύνετε τους άλλους;
  • Έχετε ποτέ ηγηθεί ένα έργο;
  • Περιγράψτε έναν κίνδυνο που αναλάβατε ή ένα λάθος που κάνατε. Πώς αντιμετωπίσατε την κατάσταση;

Μετά την τηλεφωνική συνέντευξη, οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο περιλαμβάνουν τόσο συμπεριφορικές όσο και τεχνικές ερωτήσεις. Μπορείτε να συναντηθείτε με πολλούς συνεντευκτές από διαφορετικά τμήματα βάσει της θέσης εργασίας. Κάθε συνέντευξη διαρκεί τυπικά περίπου 45 λεπτά, με ερωτήσεις στον πίνακα για τεχνικούς ρόλους.

Πώς να Ετοιμαστείτε για τη Συνολική Αίτηση

Η καλή προετοιμασία είναι ουσιώδης για επιτυχία σε οποιονδήποτε συνεντευξιακό χώρο. Εδώ είναι σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιδείξετε καλή απόδοση και να κάνετε μια ισχυρή εντύπωση στις συνεντεύξεις σας:

  1. Γνωρίστε τον ρόλο για τον οποίο κάνετε αίτηση και ευθυμήστε τις δεξιότητές σας και την εμπειρία σας ανάλογα.
  2. Γνωρίστε τις Αρχές Ηγεσίας της Amazon καθώς αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας συνέντευξης.
  3. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο STAR (Situation, Task, Action, Result) για να εξασκηθείτε στην απάντηση σε συμπεριφορικά ερωτήματα.
  4. Εξετάστε το βιογραφικό σας και είστε έτοιμοι να μιλήσετε για την εργασία και τις επιτυχίες σας με λεπτομέρεια.
  5. Κάντε πρακτικές συνεντεύξεις με ένα φίλο ή σύμβουλο επαγγελματικής σταδιοδρομίας για να αρτιοποιήσετε τις απαντήσεις σας και να λάβετε ανατροφοδότηση.

Κατανόηση των Αρχών

O Amazon ακολουθεί 14 Αρχές Ηγεσίας που επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων και τις ενέργειές του. Αυτές οι αρχές εστιάζουν στην εμμονή για τον πελάτη, την ανάληψη ευθύνης και τη σκέψη προς το μέλλον.

Κάθε αρχή προσφέρει εισαγωγή στον πολιτισμό της εταιρείας και σε αυτό που αναμένει από τους υπαλλήλους της.

Σημασία στην Πρόσληψη

Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, η ομάδα πρόσληψης αξιολογεί πόσο καλά ταιριάζουν οι υποψήφιοι με αυτές τις αρχές. Η επίδειξη της κατανόησης και δέσμευσής σας σε αυτές τις αρχές μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη θέση.

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, είναι σημαντικό να δείξετε πώς ενσωματώνετε αυτές τις αρχές στην επαγγελματική σας συμπεριφορά και προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων.

Επισκόπηση Μισθών

Δείτε πόσα μπορείτε να κερδίσετε σε διάφορους ρόλους:

  • Εργάτης Αποθήκης: Οι μισθοί κυμαίνονται συνήθως μεταξύ $15 και $20 ανά ώρα.
  • Προγραμματιστής Λογισμικού: Αναμένεται ετήσιος μισθός μεταξύ $80,000 και $160,000, βάσει της εμπειρίας σας.
  • Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών: Οι τυπικοί ετήσιοι μισθοί κυμαίνονται μεταξύ $30,000 και $45,000.
  • Διευθυντής Marketing: Οι ετήσιοι μισθοί κυμαίνονται συνήθως μεταξύ $80,000 και $120,000.
  • Αναλυτής Δεδομένων: Η ετήσια αμοιβή κυμαίνεται από $60,000 έως $100,000.
  • Χρηματοοικονομικός Αναλυτής: Ετησίως, ενδέχεται να κερδίζετε μεταξύ $60,000 και $100,000.

Συμπέρασμα

Ετοιμάζεστε για τη διαδικασία πρόσληψης της Amazon; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάθε μέρος του ταξιδιού. Ξεκινήστε με τη δημιουργία εντυπωσιακού βιογραφικού και την κατάκτηση των δεξιοτήτων της συνέντευξης σας.

Μάθετε για τις βασικές αρχές της Amazon και τι προσφέρουν όσον αφορά την αμοιβή. Με σταθερή προετοιμασία, ξεκλειδώνετε πολλές ευκαιρίες.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα