Amazon Hiring: Jak se přihlásit na volná pracovní místa

Amazonův proces přijímání zaměstnanců nabízí mnoho pracovních příležitostí. Tento průvodce zjednodušuje žádost o zaměstnání pro vás.

Objevíte klíčové kroky k zvýšení svých šancí na získání zaměstnání. Tento průvodce slouží jako jasný a přímý zdroj k posílení vaší sebedůvěry během procesu aplikace.

ADVERTISEMENT

Amazon: Pozadí společnosti

Amazon začala jako jednoduchá internetová knihkupectví z garáže Jeffa Bezose v roce 1994. Rychle se rozrostla o širokou škálu produktů jako elektronika, nábytek a potraviny.

Firma se stala veřejně obchodovatelnou v roce 1997 a od roku 1998 začala získávat produkty globálně. V roce 2015 se Amazon stal největším americkým prodejcem, překonávající Walmart.

V roce 2017 se dále rozšířila tím, že koupila Whole Foods. Dnes je Amazon známým jménem nabízejícím rychlé dodání a široký výběr zboží, čímž se stal dominantním hráčem v maloobchodním odvětví.

ADVERTISEMENT

Pracovní příležitosti

Korporace nabízí různorodé pracovní pozice. Najdete pozice na různých lokacích pro plnění objednávek a jako zástupce zákaznického servisu. 

Firemní role zahrnují finance, lidské zdroje a marketing. Pokud se vyznáte v technologiích, zvažte role ve vývoji softwaru nebo analýze dat. 

Kreativní jedinci by se mohli uplatnit v rolích designu, formující podobu firemního brandingu a estetiky.

ADVERTISEMENT

Postup přihlášení

Začněte své hledání práce tím, že budete následovat zde uvedené kroky. 

Tento průvodce vám pomůže v každém bodu přihlašovacího procesu, od identifikace volných pracovních míst po pochopení požadavků role.

Nalezení pracovních pozic

Přejděte na Amazon Jobs, kde si můžete prohlédnout aktuální volná místa. Toto je oficiální místo pro nejnovější nabídky pracovních míst.

Stránka je snadno použitelná a nabízí filtry, které vám umožní upřesnit vaše hledání na základě lokace, typu práce nebo úrovně pracovní pozice a pomohou vám najít správnou práci rychle.

Nastavení účtu

Nastavení účtu na Amazon Jobs je jednoduché. Stačí zadat platnou e-mailovou adresu, vytvořit si heslo a začít hledat práci.

Váš účet slouží jako nástěnka pro sledování vašich žádostí a přijímání důležitých aktualizací.

Vyplňování žádosti

Vyplňování formuláře žádosti vyžaduje pozornost k detailům. Začněte tím, že nahráte svůj nejnovější životopis. Poté poskytněte svoje kontaktní údaje a odpovězte na konkrétní dotazy týkající se pracovní pozice.

Tato data jsou pro personalisty klíčová pro posouzení, zda jste vhodným kandidátem pro tuto práci. Ujistěte se, že jste při odpovědích upřímní a přesní. Před odesláním žádosti si ji pečlivě zkontrolujte.

Požadavky na práci

Znát požadavky na práci vám pomůže zjistit, zda vaše schopnosti a zkušenosti odpovídají daným rolím. Zde je rozbor:

  • Pracovník ve skladu: Potřeba středního vzdělání nebo ekvivalentu; musí být schopen zvednout 50 liber (cca 22,7 kg).
  • Vývojář softwaru: Vyžaduje bakalářský titul v oboru informatika nebo příbuzné oblasti; potřeba dobře znát alespoň jeden programovací jazyk.
  • Reprezentant zákaznické podpory: Vyžaduje střední školu; musí mít výborné komunikační a problémové řešitelské schopnosti.
  • Manažer marketingu: Potřebuje bakalářský titul v oboru marketing; potřeba mít solidní zkušenost v oboru.
  • Data analytik: Vyžaduje bakalářský titul v příslušné oblasti; musí být zdatný v nástrojích pro analýzu dat.
  • Finanční analytik: Potřeba bakalářského titulu ve finance nebo účetnictví; vyžadovány silné analytické schopnosti.
  • Manažer lidských zdrojů: Vyžaduje bakalářský titul v oboru lidské zdroje nebo příbuzné oblasti; potřeba zkušeností v HR praktikách.
  • Manažer provozu: Potřeba bakalářského titulu; vyžadována zkušenost v managementu a operační logistice.
  • Grafický designér: Potřeba bakalářského titulu v oboru grafického designu nebo příbuzné oblasti; musí mít portfólio předchozí práce.
  • Produktový manažer: Potřebuje bakalářský titul v oboru podnikání nebo příbuzné oblasti; potřeba zkušeností v produktovém managementu a vývoji.

Tipy pro lepší životopis

Začněte s výkonným životopisem. Tato sekce vám pomůže vytvořit životopis, který zaujme vaši pozornost a splňuje očekávání vašeho zaměstnavatele.

Vytváření výrazného životopisu

Váš životopis by měl zobrazovat vaše zkušenosti, dovednosti a úspěchy. Zaměřte se na měřitelné úspěchy a zkušenosti relevantní k pracovní pozici.

Přizpůsobte svůj životopis konkrétně pracovní pozici, na kterou se hlásíte, zajistěte, aby odrážel požadavky pracovní pozice. Zvolte profesionální rozvržení a důkladně zkontrolujte případné chyby.

Optimalizace klíčových slov

Správné použití klíčových slov je nezbytné, zejména pro systémy jako je ten od Amazonu. Zařaďte specifické dovednosti, kvalifikace a pracovní pozice, které odpovídají popisu pracovního místa.

Použijte vlastní jazyk společnosti ve svém životopise pro zvýšení viditelnosti vaší žádosti a usnadněte tak rekrutérům vidět, proč byste mohli být vhodnou volbou.

Navigační rozhovory

Dosáhnout úspěchu při pohovorech je klíčem k získání práce. Zde je to, co potřebujete vědět o procesu, formátech pohovorů a tipy na přípravu.

Přehled pohovorového procesu

Když je vaše přihláška vybrána, vstoupíte do fáze pohovoru. Pohovory v Amazonu jsou komplexní a náročné.

Obvykle začínají telefonickým pohovorem, mohou zahrnovat technické hodnocení pro určité role a končí osobními pohovory s několika členy týmu.

Formáty pohovorů

Společnost Amazon provádí pohovory virtuálně i osobně. Virtuální pohovory jsou obvykle prvním krokem pro pomocníky ve vybírání kandidátů na dálku.

Osobní pohovory, typicky konané na místě Amazonu, nabízejí hlubší náhledy na vaši vhodnost pro roli a tým.

Amazon Application and Interview Process

Po odeslání online žádosti o práci v Amazonu se dostanete ke stadiím pohovoru. Rekrutér z Amazonu vás kontaktuje, abyste absolvovali online hodnocení, pokud postoupí vaše žádost. Úspěšné absolvování vede k telefonickému pohovoru.

Během vašeho prvního pohovoru v Amazonu počítejte s chováním, které se shoduje s jejich vůdcovskými principy. U technických pozic se připravte na technické otázky tím, že si znovu projdete základní koncepty informatiky. Příkladné otázky by mohly zahrnovat:

  • Popište složitý problém, který jste vyřešili. Jaký byl výsledek?
  • Jak vedete a motivujete ostatní?
  • Kdy jste vedli projekt?
  • Popište riziko, které jste podstoupili, nebo chybu, kterou jste udělali. Jak jste situaci řešili?

Po telefonickém pohovoru zahrnují osobní pohovory jak chováním, tak technickými dotazy. Můžete se setkat s více pohovorčími z různých oddělení podle práce. Každý pohovor obvykle trvá asi 45 minut a pro technické role jsou zde otázky na tabuli.

Jak se připravit na celkovou žádost

Náležitá příprava je klíčová pro úspěch v jakémkoli pohovorovém prostředí. Zde jsou důležité tipy, které vám pomohou dobře vystupovat a udělat silný dojem ve vašich pohovorech:

  1. Znát roli, na kterou se ucházíte, a zarovnejte své dovednosti a zkušenosti podle toho.
  2. Seznamte se s Vedoucími principy Amazonu, jelikož jsou klíčovou součástí pohovorového procesu.
  3. Použijte metodu STAR (Situace, Úkol, Akce, Výsledek) k procvičení odpovědí na behaviorální otázky.
  4. Přejděte si svůj životopis a buďte připraveni mluvit o své práci a úspěších podrobně.
  5. Proveďte si procvičovací pohovory s přítelem nebo kariérním poradcem, abyste zjemnili své odpovědi a získali zpětnou vazbu.

Pochopení principů

Amazon dodržuje 14 vůdcovských principů, které ovlivňují jeho rozhodování a akce. Tyto principy se zaměřují na posedlost zákazníkem, vlastnictví a myšlení dopředu.

Každý princip poskytuje náhled do kultury společnosti a toho, co od svých zaměstnanců očekává.

Význam při náboru

Při pohovorech náborový tým posuzuje, jak dobře kandidáti odpovídají těmto zásadám. Ukázání vašeho porozumění a závazku těmto zásadám může zvýšit vaše šance získat práci.

Během pohovorů je důležité demonstrovat, jak tyto zásady začleňujete do své pracovní etiky a postupu při řešení problémů.

Závěr

Připravujete se na výběrový proces společnosti Amazon? Je důležité znát každou část cesty. Začněte vytvořením výrazného životopisu a perfektním ovládnutím dovedností pro pohovor.

Dozvíte se o hlavních principích Amazonu a co nabízí v oblasti odměn. S důkladnou přípravou odemknete mnoho příležitostí.

Číst v jiném jazyce