Амазон Наемане: Как да кандидатствате за отворени работни места

Процесът на назначаване в Amazon предлага много възможности за работа. Този ръководител опростява процеса на кандидатстване за вас.

Ще откриете ключови стъпки, които да подобрят шансовете ви за назначение на работа. Този ръководител служи като ясен и лесен за разбиране ресурс, който да увеличи самочувствието ви по време на процеса на кандидатстване.

ADVERTISEMENT

Амазон: История на компанията

Amazon започва като прост онлайн книжарница в гаража на Джеф Безос през 1994 г. Бързо разраства своето портфолио, включвайки различни продукти като електроника, мебели и хранителни стоки.

През 1997 г. компанията се публикува за първи път и започва да доставя продукти от целия свят през 1998 г. Към 2015 г. Amazon става най-големият търговец в САЩ, изпреварвайки Walmart.

През 2017 г. се разширява допълнително, придобивайки Whole Foods. Днес Amazon е домакинско име, предлагащо бърза доставка и огромно разнообразие от артикули, което я прави доминиращ участник в ритейла.

ADVERTISEMENT

Работни възможности

Корпорацията предлага разнообразни работни позиции. Можете да намерите позиции в множество центрове за изпълнение на поръчки и като представител на ритейл клиентското обслужване.

Корпоративните позиции обхващат финанси, човешки ресурси и маркетинг. Ако сте технологично подковани, разгледайте позиции в софтуерната разработка или в областта на анализа на данни.

Творческите личности може да процъфтят в дизайнерски позиции, формиращи брандирането и естетиката на компанията.

ADVERTISEMENT

Процедура за кандидатстване

Започнете търсенето на работа, следвайки стъпките, изложени тук.

Този наръчник ви помага през всеки етап на процеса на кандидатстване, от откриване на свободни позиции до разбиране на изискванията за ролята.

Намиране на работа

Посетете Amazon Jobs, за да разгледате налични свободни места. Това е официалният сайт за най-новите обяви за работа.

Сайтът е лесен за използване и предлага филтри, които ви позволяват да прецизирате вашето търсене спрямо местоположение, тип работа или ниво на работа, което ви помага да намерите подходящата работа бързо.

Настройка на профил

Създаването на профил в Amazon Jobs е лесно. Просто въведете валиден имейл адрес, задайте парола и започнете да търсите работа. 

Вашият профил служи като контролен панел за проследяване на вашите кандидатури и получаване на важни обновления.

Попълване на заявлението

Попълването на формуляра за заявление изисква внимание към детайлите. Започнете като качите най-новото си автобиография. След това предоставете вашите контактни данни и отговорете на конкретни въпроси, свързани с работата.

Тези данни са от съществено значение за рекрутерите, за да могат да оценят дали сте подходящ кандидат за работата. Уверете се, че сте честни и точни в отговорите си. Проверете заявлението си преди да го изпратите.

Изисквания към работата

Знанието за изискванията към работата ви помага да разберете дали уменията и опитът ви отговарят на изискванията. Ето детайлен преглед:

  • Складов работник: Необходимо е средно образование или еквивалент; трябва да може да повдига 50 паунда.
  • Софтуерен разработчик: Изисква бакалавърска степен по Компютърни науки или подобна област; трябва да знае добре поне един програмен език.
  • Представител на клиентския сервиз: Изисква средно образование; трябва да има отлични комуникативни умения и способности за решаване на проблеми.
  • Мениджър по маркетинг: Необходима е бакалавърска степен в Маркетинг; трябва да има солиден опит в сферата.
  • Анализатор на данни: Изисква бакалавърска степен в съответната област; трябва да е умел в инструментите за анализ на данни.
  • Финансов анализатор: Необходима е бакалавърска степен в областта на финансите или счетоводството; силният аналитичен ум се изисква.
  • Мениджър по човешки ресурси: Изисква се бакалавърска степен в Човешки ресурси или подобна област; трябва да има опит в практиките по човешки ресурси.
  • Мениджър на операции: Изисква се бакалавърска степен; необходим е опит в управлението и оперативната логистика.
  • Графичен дизайнер: Изисква се бакалавърска степен в графичен дизайн или подобна област; трябва да има портфолио с предишна работа.
  • Мениджър на продукт: Необходима е бакалавърска степен в Бизнес или свързана област; трябва да има опит в управлението и развитието на продукти.

Съвети за по-добро резюме

Започнете с мощно резюме. Тази секция ще ви помогне да създадете резюме, което привлича вниманието и отговаря на очакванията на вашия работодател.

Създаване на впечатляващо автобиография

Вашата автобиография трябва да представя вашето опит, умения и постижения. Фокусирайте се върху измерими постижения и опит, които са съответстващи за позицията.

Персонализирайте своята автобиография специално за позицията, за която кандидатствате, като се уверите, че тя отразява изискванията на работата. Изберете професионален дизайн и проверете двукратно за грешки.

Оптимизиране на ключови думи

Използването на правилните ключови думи е от съществено значение, особено за системи като този на Amazon. Включете конкретни умения, квалификации и професионални титли, които съответстват на описанието на работата.

Използвайте езика на собствената компания в автобиографията си, за да увеличите видимостта на вашето заявление и да улесните на рекрутиторите да разберат защо можете да сте подходящ кандидат.

Навигиране през интервютата

Постижението на успех в интервютата е ключът към намирането на работа. Ето какво трябва да знаете за процеса, форматите на интервюто и съветите за подготовка.

Преглед на интервю процеса

Когато вашето заявление е избрано, влизате в фазата на интервюто. Интервютата в Amazon са обстойни и изискващи.

Те обикновено започват с телефонен преглед, може да включват техническа оценка за определени роли и завършват с лице в лице интервюта с няколко члена от екипа.

Формати на интервюта

Amazon провежда интервюта виртуално и лично. Виртуалните интервюта обикновено са първата стъпка, когато рекрутерите помагат на кандидатите да бъдат преценени отдалечено.

Личните интервюта, обикновено провеждани на място във връзка с Amazon, предлагат по-дълбоки познания за Вашата подходящост за дадената позиция и екип.

Процесът на кандидатстване и интервюто в Amazon

След като подадете онлайн заявка за работа в Amazon, ще преминете през интервюирането. Рекрутер от Amazon ще се свърже с вас, за да извършите онлайн оценка, ако вашето кандидатстване продължи. Успешното завършване води до телефонно интервю.

По време на първото ви интервю в Amazon, очаквайте поведенчески въпроси, които съответстват на техните лидерски принципи. За техническите позиции се подгответе за технически въпроси, като прегледате ключови концепции от информатиката. Примерни въпроси могат да включват:

  • Опишете сложен проблем, който сте решили. Какъв беше резултатът?
  • Как ръководите и мотивирате другите?
  • Дали сте ръководили проект?
  • Опишете риск, който сте поели или грешка, която сте допуснали. Как сте се справили със ситуацията?

След телефонното интервю, лице в лице интервютата включват както поведенчески, така и технически въпроси. Може да се срещнете с няколко интервюиращи от различни отдели в зависимост от позицията. Всяко интервю обикновено трае около 45 минути и включва въпроси на дъската за техническите функции.

Как да се подготвите за цялостната заявка

Подготовката е от съществено значение за успеха във всяка ситуация на интервю. Ето няколко важни съвета, които ще ви помогнат да се представите добре и да направите силно впечатление по време на интервютата:

  1. Познайте ролята, за която кандидатствате, и насочете уменията и опита си в съответствие с нея.
  2. Запознайте се с Лидерските принципи на Amazon, тъй като те са ключова част от процеса на интервю.
  3. Използвайте метода STAR (Ситуация, Задача, Действие, Резултат), за да практикувате отговарянето на поведенчески въпроси.
  4. Прегледайте резюмето си и бъдете готови да говорите за вашата работа и постижения подробно.
  5. Провеждайте практически интервюта с приятел или кариерен коуч, за да довършите отговорите си и да получите обратна връзка.

Разбиране на принципите

Amazon следва 14 лидерски принципа, които влияят на вземането на решения и действията му. Тези принципи се фокусират върху обсебването на клиента, поемането на отговорност и мисленето напред.

Всеки принцип предлага прозорец към културата на компанията и какво очаква тя от своите служители.

Преглед на заплатите

Ето какво можете да спечелите в различни длъжности:

  • Складов работник: Обикновено доходите са между $15 и $20 на час.
  • Софтуерен разработчик: Очаквайте годишна заплата между $80,000 и $160,000, в зависимост от опита ви.
  • Специалист по обслужване на клиенти: Типичните годишни приходи варират от $30,000 до $45,000.
  • Мениджър по маркетинг: Годишните приходи обикновено са между $80,000 и $120,000.
  • Анализ на данни: Годишното заплащане варира от $60,000 до $100,000.
  • Финансов анализатор: Годишно можете да спечелите между $60,000 и $100,000.

Заключение

Готвите ли се за процеса по наемане на Amazon? Важно е да знаете всяка част от пътуването. Започнете като създадете уникално резюме и овладейте вашите умения за интервю.

Научете за основните принципи на Amazon и какво предлагат по отношение на възнаграждението. Със здрава подготовка разкривате много възможности.

Четете на друг език